Els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona han reprès a dos quarts de vuit del matí la recerca del nadó que el pare hauria llançat aquest dimarts al riu a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès).

La recerca comprèn una distància d'uns 800 metres

 

Els tres cossos d'emergència han dut a terme durant tot el dimecres un dispositiu ampli amb unitats subaquàtiques, canines i l'helicòpter que ha pentinat la llera i les zones de canya, tant des de terra com des de l'aigua. També s'ha buscat dins el riu.

La recerca comprèn una distància d'uns 800 metres, des de la zona on els testimonis situarien el pare amb el nadó fins a la desembocadura del riu. També s'ha rebaixat el nivell d'aigua del metre quaranta que presentava fins a uns quaranta centímetres.

efe

Els Mossos d'Esquadra i els Bombers treballen en un dispositiu de búsqueda / EFE

Detingut un menor de 16 anys

Els Mossos han confirmat que hi ha un menor detingut que estava previst que passés a disposició de la Fiscalia de Menors aquest mateix dimecres. El detingut seria el pare, de 16 anys, que s'hauria dirigit a la comissaria aquest dimarts acompanyat pel seu pare -l'avi del nadó- per confessar que s'havia desfet del fill.

La intendent Estruch, sotscap de la comissaria de Badalona, ha explicat davant dels mitjans de comunicació que el dispositiu de recerca va començar cap a mitja tarda de dimarts quan van rebre un avís al 112 segons el qual una persona hauria deixat un nadó al riu Besòs.

El dispositiu es va ampliar amb unitats especialitzades després que altres testimonis haurien corroborat la primera versió. El servei d'helicòpter dels Mossos d'Esquadra, amb un llum potent, es va afegir a la recerca, que es va aturar cap a quarts de tres de la matinada i s'ha reprès aquest matí amb la sortida del sol.

El pare se'n va anar al bar

En Mateo, un veí de Sant Adrià de Besòs, ha explicat que cap a les sis de la tarda de dimarts era al bar 'La Catalana', a pocs metres de la riba del riu on s'ha dut a terme el dispositiu de recerca. Segons aquest veí, mentre era al bar va entrar al local un jove que anava tot xop i que va dir que uns nois l'havien robat i el volien pegar.

"Va trucar al seu pare perquè no volia que truquéssim a ningú", ha afegit. "Després va arribar el seu pare i se'l va endur". Al cap d'una hora, ha afirmat, "vam poder veure que arribava la policia i després l'helicòpter".

ACN

L'helicòpter dels Mossos d'Esquadra buscant el nadó abandonat al riu Besòs / ACN

Internament cautelar en règim tancat

El magistrat de guàrdia de Menors ha acordat aquest dimecres a la nit mesura cautelar d'internament en règim tancat per al jove de setze anys detingut per la mort del seu fill de pocs dies que hauria llençat al riu. 

El jove va confessar el fet als seus pares, avis de la criatura, que el van convèncer perquè s'entregués als Mossos d'Esquadra. La decisió del jutge admet recurs davant l'Audiència Provincial. I, segons estableix la llei, s'acorda per sis mesos que poden ser prorrogables tres mesos més. La Fiscalia considera els fets provisionalment com a assassinat.