L'afluència d'alemanys a les Illes Balears baixarà dràsticament aquest estiu pel coronavirus. I de moment, la policia ja extrema els controls com el cas de tres viatgers procedents d'Alemanya que van aterrar a Mallorca per arribar fins a Eivissa i van acabar sent repatriats al no tenir cap mena de justificant.

Detinguts i tornats a casa seva

El trio de passatgers, format per dos homes i una dona, va arribar en un vol des de Colònia i no va poder acreditar el motiu del seu viatge , segons ha informat la Delegació de Govern a Balears. Els ciutadans van ser identificats en un dels controls de seguretat establerts per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per garantir el compliment de l'estat d'alarma. Tenien intenció d'arribar a Eivissa.

Alemanya se'n fa ressò

La notícia ha arribat fins al país governat per la cancellera Angela Merkel. El mateix diari Welt ho explica: "Actualment, els turistes estan subjectes a una prohibició general d’entrada a Espanya per la crisi del coronavirus". I recorda que qualsevol que vulgui entrar al popular destí de vacances s’enfrontarà a estrictes controls policials. També s'haurà d'acreditar tenir primer lloc de residència a Espanya o viatjar per motius professionals.

Diario Welt portada Mallorca

Diari Welt

Descens dràstic de viatgers

Amb la restricció dels viatges injustificats, l'aeroport de Son Joan a Palma, tot just va rebre 495 passatgers aquest dilluns , segons dades de la Guàrdia Civil. Una imatge poc habitual en un dels destins turístics del nostre país. De l'illa van sortir 439 persones repartides en 18 vols. Dels quatre vols internacionals que van arribar a Palma, que són controlats també per Policia Nacional i Sanitat Exterior, 39 persones hauran de passar el període de quarantena de catorze dies.