Rebeca Cerezales va aconseguir escapar de miracle de la pallissa que li estava clavant el seu nòvio. "Si no surto per la finestra em mata", assenyala aquesta jove, que va aconseguir fugir despenjant-se fins al carrer pels barrots de seguretat del pis inferior. Les seqüeles de la brutal agressió són patents al rostre de la dona, que té la cara desfigurada pels cops i presenta diverses marques d'intent d'asfíxia al coll. L'Ertzaina va detenir la matinada d'aquest dilluns a la seva parella -un home de 30 anys- com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere.

"Pensava que no sortia viva"

Els fets van tenir lloc en un domicili del barri de Basozelai, a Basauri (Biscaia). Segons la denúncia presentada per la víctima, l'incident es va iniciar arran d'una discussió a base d'insults que va acabar derivant en agressions físiques. "Em va agafar i em va tirar de cap contra la paret, contra la finestra, contra el sofà. No parava un segon de colpejar-me, cops de puny, puntades de peu. Jo pensava que no sortia viva, li demanava que parés i res. Em protegia amb el coixí, però me'l treia i em deia que aquesta vegada no aconseguiria deslliurar-me", recorda la Rebeca, que no podia escapar per la porta ja que estava tancada amb balda.

El detingut la va agafar llavors pel coll per impedir la seva respiració. La jove va aconseguir escapolir-se del seu agressor i es va escapar de l'habitatge per la finestra, despenjant-se fins al carrer per la façana, informa El Correo. L'Ertzaina va acudir al lloc i van arrestar la parella de la Rebeca per un delicte de violència de gènere. La previsió és que el presumpte agressor passi a disposició judicial una vegada concloguin les indagacions policials.

"Tinc veu"

La Rebeca ha decidit explicar la seva experiència a les xarxes socials compartint una fotografia en la qual es poden constatar les seqüeles de l'agressió. "Torno a ser víctima, però almenys tinc veu per explicar-ho", assenyala la jove, que ja va ser víctima de violència de gènere en el passat.