Els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut 17 persones en l'operatiu d'aquest divendres un nou operatiu contra els lladres reincidents que actuen al centre de Barcelona i al metro de la ciutat.

Segons els cossos de seguretat, els detinguts aquest divendres acumulen més de 300 detencions, majoritàriament per delictes contra el patrimoni.

L'objectiu és controlar els lladres habituals, molts d'ells amb ordres d'allunyament i en situació irregular a l'Estat espanyol. És per això que s'han desplegat també agents de la Policia Nacional, que s'ocupa del compliment de la Llei d'Estrangeria. El dispositiu s'està portant a terme en les estacions de més afluència turística i és a la zona de la plaça de Catalunya on s'ha instal·lat un punt de control on s'estan fent els detinguts.

Segon operatiu contra els carteristes

És el segon operatiu que es fa d'aquest tipus a la ciutat de Barcelona. La setmana passada, sota el nom de Draga, els Mossos i la Policia també van saturar algunes de les estacions més importants de la ciutat per intentar caçar aquest tipus de lladres.

En aquell operatiu es van identificar a 70 persones que sumaven, en total, 185 detencions i han estat denunciades 667 vegades. El lladre que acumulava més detencions i denúncies té onze detencions i ha estat denunciat 86 vegades. La Policia Nacional va detenir més d'una vintena de persones per incompliment de la Llei d'Estrangeria.

Cent carteristes al metro cada dia

Entre 80 i 100 carteristes actuen cada dia a la xarxa del metro de Barcelona. Es col·loquen a les estacions de més afluència, com són els intercanviadors, i on pugui haver-hi més espai d'escales, ascensors i passadissos, i furten sobretot carteres i mòbils.

Ho fan de diferents maneres però gairebé sempre actuant amb petits grups on cadascú té un rol. Només al mes de juny, els Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van identificar 470 carteristes i van practicar 67 detencions. 

Seguirà ampliació