El sol i les temperatures primaverals tenen els dies comptats. Atenció a l'important canvi de temps que arribarà a Catalunya aquesta setmana.

Dimecres i dijous: sol i temperatures primaverals

De moment, aquest dimecres es presenta assolellat a tot Catalunya amb quatre núvols prims. Les temperatures seran fresques a primera hora amb mínimes de 10ºC a Girona i a Lleida i de 16ºC a Barcelona i a Tarragona. Ara bé, hi haurà molta oscil·lació tèrmica i, per tant, al migdia les temperatures seran relativament càlides amb màximes d'entre 24 i 27ºC a pràcticament tot Catalunya.

Dijous encara aguantarà l'estabilitat tot i que ja veurem més intervals de núvols a mesura que avanci el dia. No és impossible que durant la tarda i el vespre s'escapi alguna tímida precipitació.

Lluvia Otoño Paraguas - Previsión del Tiempo - EFE

A partir de divendres, el temps serà de plena tardor amb aiguats, neu al Pirineu i una forta baixada de les temperatures / EFE

Divendres, perillosos aiguats

Divendres, s'embolica la troca de veritat. Serà el dia més inestable de la setmana amb fortes pluges i tempestes a tot Catalunya. Localment, hi pot haver algun aiguat. Atenció amb els rius i rieres! Les temperatures començaran a caure en picat, sobretot a partir de quan descarreguin les tronades. Nevarà al Pirineu per damunt dels 1.500 metres.

Primer cap de setmana d'octubre

Dissabte, farà fred. Les temperatures seran 8 o 10ºC més baixes que les que tenim aquests dies a molts pobles i ciutats del país. Les estones de sol dominaran a la majoria de comarques però hi pot haver alguna sorpresa amb ruixats o tempestes de curta durada a la meitat nord del país. Nevarà al Pirineu per damunt dels 1.200 metres.

Lluvia Barcelona Tiempo EFE

Entre divendres i dissabte, les tempestes poden ser torrencials i provocar inundacions / EFE

Diumenge, el cel estarà mig ennuvolat. En general, tindrem bones estones de sol però no us en fieu gaire. Quedaran restes d'inestabilitat que afavoriran algun ruixat o tempesta sorpresa i de curta durada. Nevarà al Pirineu per damunt dels 1.400 o 1.500 metres.