Un home de 38 anys ha quedat paraplègic en un parc de llits elàstics on passava la tarda amb el fill de la seva parella. El rescat de la piscina d'escuma on va quedar paralitzat ha trigat més d'una hora.

Queda paraplègic saltant sobre un llit elàstic

Antonio Robledo va anar amb la seva parella i el fill d'ella a les instal·lacions de l'Altitude Park, al centre comercial Màlaga Nostrum. Tot just feia deu minuts que saltaven quan l'home va caure malament i va quedar paralitzat. "Avisa a mami, dile que venga" li va dir al nen. La seva parella, Eva Ordóñez, no el volia moure per por a danyar-lo més i el personal del parc va trucar els serveis d'emergències.

Mentre arribava l'ambulància, una infermera que era allà el va atendre. El ferit només podia moure un braç i notava gust de sang a la boca, tot i que no sagnava. Això indica, segons la infermera, una lesió a la columna vertebral.

Queda parapléjico saltando en una cama elástica / Pixabay

El rescat va trigar més d'una hora / Pixabay

No podrà caminar mai més, segons els metges

Efectivament, els serveis sanitaris van valorar la situació com a molt perillosa i van trucar els bombers per moure el cos de la inestable piscina d'escuma. Un rescat molt complex que va durar més d'una hora i va acabar a l'hospital Carlos Haya de Màlaga.

Les radiografies mostraven la fractura d'una vèrtebra cervical, que s'havia desplaçat i havia danyat la medul·la. Després de dues operacions, la possibilitat que torni a caminar és gairebé nul·la. Per a la seva recuperació i a l'espera d'un miracle, Robledo ha estat traslladat a l'Hospital Nacional de Parapléjicos de Toledo, especialitzat en tractament integral de columna.

La família, d'origen humil, mentre espera la seva rehabilitació, viu de la caritat de voluntaris relacionats amb iniciatives per les lesions de medul·la i rep una aportació de la directiva del parc on va tenir lloc l'accident.