La família d'una nena de set anys amb autisme ha denunciat quatre professores de l'escola Dos Hermanas (Sevilla) per insultar i burlar-se de la nena. Les docents la van comparar amb el violador de les Rambles de Barcelona i li van dir que els adults amb aquest trastorn acaben a la presó.

La menor va patir dues crisis epilèptiques per estrès, per la qual cosa els pares van posar una gravadora a la seva motxilla. Les sis hores d'enregistrament revelen crits i frases despectives cap a la menor amb motiu del seu trastorn com "aquesta nena té el cervell atrotinat", "jo també sé donar cops", "ja s'ha trastocat", "renta't les mans, fastigosa, que t'estic veient jugar amb els mocs", "al manicomi de Miraflores hi havia aquest perfil en adults".

"Jo també sé donar cops" o "ja s'ha trastocat", són altres de les frases

 

Tot això en un "altíssim to de veu", segons indica la querella que publica el Diario de Sevilla. Com a conseqüència, la menor va patir dues crisis epilèptiques en un breu espai de temps i va començar a mostrar un "comportament anormal". Estava "excessivament nerviosa" i va desenvolupar "conductes autolesives desconegudes fins ara amb importants i habituals mossegades a les mans".

La querella també indica que aquesta conducta s'accentuava sobre manera quan la nena havia d'acudir a l'escola, "mostrant por i un rebuig frontal a anar al centre escolar". Però aquest desapareixia els caps de setmana, per la qual cosa els metges van concloure que era "l'estrès" la causa dels atacs i van recomanar a la família canviar-la de centre.