Quatre gossos van resultar intoxicats per un potent verí a l'illa de Lanzarote. La substància tòxica es trobava en un esquer que els animals van prendre mentre caçaven amb seus amos el passat 6 d'octubre a la localitat d'Haría. Segons informa La Voz de Lanzarote, una unitat canina especialitzada en la detecció de verí es troba a la zona per provar de localitzar restes de l'aliment alterat i així poder identificar la persona responsable dels fets.

Aigua i ruscos

"Estàvem caçant a la zona i de sobte els animals van començar a sentir-se malament", explica la propietària de les mascotes afectades en declaracions al mateix mitjà. Aquell diumenge 6 d'octubre, els gossos es trobaven amb la dona, el seu pare i el fill de 13 anys a la localitat d'Haría. Mentre va durar la jornada de caça, ells només van veure els gossos beure aigua d'un lloc proper a uns ruscos.

Després de denunciar els fets, la Nueva Sociedad de Cazadores de Lanzarote els va facilitar un veterinari i va posar en marxa una unitat canina especialitzada en la detecció de substàncies tòxiques per poder identificar l'esquer i així arribar fins al responsable que el va col·locar, ja sigui de forma intencionada o accidentalment. "Ara estan bé, van estar un parell de dies tocats, però sembla que no va ser un verí fort i van sobreviure", assenyala la propietària, recull el mateix mitjà.

Cas estrany

"Si vas prop d'una finca amb vinyes, en les quals lògicament els agricultors han de donar un tractament fitosanitari, pot resultar que l'hagin donat dos o tres dies abans del dia de caça, que aquell dia plogui, i que els gossos ingereixin les metzines, però va ser en una zona on no hi havia vinyes", apunta Antonio Félix, president la Nueva Sociedad de Cazadores de Lanzarote, qui afegeix que es tracta d'un cas "estrany".