Un psiquiatre ha estat condemnat a set anys de presó per drogar una de les seves pacients per abusar d'ella durant quatre anys. L'Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife considera Antonio Asín culpable d'un delicte continuat d'abusos sexuals i l'inhabilita per exercir com a terapeuta durant tres anys. A més, l'home no podrà apropar-se a la víctima i haurà d'indemnitzar-la amb 20.000 euros.

Trastorn alimentari

Segons informa La Provincia, la pacient va acudir per primera vegada a la consulta d'Asín a Santa Cruz de Tenerife l'1 de juny del 2005. La dona patia un trastorn alimentari i des d'aquesta data fins a l'abril del 2014 va ser en mans del metge, que la va tractar "amb pauta farmacològica, sessions de psicoteràpia i consultes de seguiment que van generar un intens vincle terapèutic".

Els abusos van tenir lloc de forma continuada entre 2011 i 2014. El psiquiatre -prevalent-se del "delicat estat mental i debilitat emocional" de la víctima- sotmetia el seu pacient a un fort tractament farmacològic que minvava de forma considerable la seva capacitat de decisió. En algunes de les sessions, el metge fins i tot va arribar a subministrar-li un medicament el principi actiu del qual és la ketamina, provocant-li un estat d'inconsciència i desconnexió, recull el mateix mitjà.

Consentiment

Segons van argumentar durant el judici tant la fiscalia com l'acusació particular, Asín li va subministrar drogues durant quatre anys per "aprofitar-se d'ella" i el consentiment dels esmentats abusos es va obtenir per "prevalença", ja que el metge va utilitzar la seva ascendència i superioritat per imposar els seus desitjos. El psiquiatre haurà ara de complir una condemna de set anys de presó i indemnitzar la víctima amb 20.000 euros.