Un psicòleg infantil de Ciudad Real de 63 anys ha negat haver abusat de dues de les seves pacients, dos menors de 12 i 11 anys, que tractava en la consulta del seu pis i amb les qui es quedava tot sol. L'acusat ha defensat la seva innocència en un judici celebrat a porta tancada a l'Audiència Provincial de Ciudad Real. La sessió es reprendrà dijous vinent 2 maig, data en que quedarà vist per a sentència.

Segons l'escrit de la fiscalia, el primer dels casos d'abús sexual es va produir entre maig i juliol de 2016, quan l'acusat, membre del Col·legi Oficial de Psicologia de Castella-la Manxa, atenia setmanalment a la seva casa una nena de 12 anys per dèficit d'atenció.

La petonejava a la boca amb llengua i va fer que li agafés els genitals

 

Les sessions consistien a entrevistar-se primer amb la mare i, a continuació, passava una hora tot sol al despatx amb la nena aplicant-li tècniques de relaxació i inducció a la hipnosi, "sense coneixement ni consentiment de la seva progenitora", dirigides a millorar la seva concentració, autocontrol i autoestima.

Tanmateix, la fiscalia considera que quan es va guanyar la seva confiança va aprofitar almenys vuit sessions per a, "satisfer els seus libidinosos desitjos sexuals, emparat en l'estat de somnolència de la menor" que estava estesa a la llitera. Li va tocar el pit i els genitals per sota de la roba, la petonejava a la boca introduint la seva llengua i va fer que li agafés els seus genitals.

Va animar la nena que no ho expliqués a la seva mare a canvi de regals

En acabar la consulta, el doctor avisava la menor que mantingués en secret el que havia passat al seu despatx i li deia que no li ho expliqués a la seva mare, arribant a regalar-li un teclat i una visita a un centre de recuperació d'animals.

Un fort impacte emocional per a les menors

D'altra banda, des de maig d'aquell mateix any tractava un nen de set anys amb problemes conductuals en l'àmbit escolar i les sessions es realitzaven juntament amb els pares i la seva germana d'11 anys. Però el 8 de novembre, "sense comptar amb el coneixement i el consentiment dels seus progenitors", va dur a terme una sessió individual amb la menor, en lloc d'amb el seu germà, al seu despatx, i va repetir amb ella la conducta que amb l'altra nena aprofitant el seu estat.

En la següent consulta, el 14 de novembre, va repetir aquesta conducta, sempre segons l'escrit de la fiscalia, i en acabar li va demanar també a aquesta nena que fos un secret i no ho expliqués, una cosa que va fer aquella mateixa nit a causa del fort impacte emocional que va patir i que va fer que requerís tractament psicològic i la seva derivació a la Unitat de Salut mental Infanto-Juvenil del Sescam.

Les nenes han requerit tractament psicològic

 

La fiscalia ha mantingut la seva sol·licitud de 17 anys i mig de presó per dos delictes continuats d'abús sexual a menor de 16 anys amb abús de superioritat, pel que sol·licita per al primer dels casos 12 anys i per al segon 5 anys i mig, a més d'inhabilitació, prohibició d'apropar-se a les menors i les seves famílies, i que indemnitzi a cada menor amb 50.000 euros.