Lily era el nom que utilitzava la víctima, de nacionalitat russa, per exercir la prostitució. Feia cinc anys que la prostituïen al carrer Robadors de Barcelona, i divendres va morir a l'hospital del Mar, on va ingressar per una pallissa. Allà, però, van descobrir que patia leucèmia en una fase molt avançada. Va morir al dia següent. Els Mossos d'Esquadra, però, descarten la mort criminal ja que l'autòpsia apunta com a causa de la mort el càncer. 

Tenia leucèmia i rebia pallisses diàries

Extorsionada amb els seus fills

La víctima no ocultava que era víctima del tràfic de blanques. Assegurava que tenia dos fills a Rússia que estaven segrestats per la màfia. Així l'extorsionaven. Per ells no denunciava la seva situació a la policia, tenia por que els hi fessin mal. El seu proxeneta l'obligava a treballar pels carrers del Raval entre 14 i 16 hores seguides. Era coneguda pels veïns del barri, que sovint li duien menjar i roba d'abric.

L'Ajuntament de Barcelona es farà càrrec de l'enterrament

L'Ajuntament de Barcelona ha comunicat avui que es farà càrrec del cost de l'enterrament de la Lily. La dona sempre havia assegurat que era víctima del tràfic de blanques. El consistori ja fa temps que va portar el seu cas a instàncies judicials i policials. La regidora de Feminismes, Laura Pérez, ha explicat que des de l'Ajuntament s'han utilitzat "tots els mecanismes municipals per millorar la seva situació", que està als jutjats. "No pot quedar impune", ha afegit. 

Des del 2016 existeix a Barcelona la Unitat Municipal contra el Tràfic d'Éssers Humans (UTEH). Des de llavors ha atès 180 casos, la majoria per explotació sexual, però també laboral i per mendicitat.