Operació policial de màxim nivell de la Policia Nacional, les guàrdies urbanes de Reus i Tarragona i els Mossos d'Esquadra per fer tancar quatre locals de prostitutes que estaven oberts tot i la prohibició dictada arran de l'estat d'alarma i el toc de queda.

Els locals semblaven estar tancats, però mantenien l'activitat a l'interior. Com a resultat de l'operació s'han identificat 54 persones, entre dones que exercien la prostitució, treballadores i clients.

L'operatiu es va desplegar el 22 d'octubre i el 5 de novembre. Els agents van trobar que els locals tenien les llums apagades, la porta principal tancada, no hi havia servei de barra ni publicitat a les xarxes socials, però tot i això estaven rebent clients per a oferir-los serveis sexuals quan haurien d'estar tancats en compliment de les mesures contra el coronavirus.

Més de 40 prostitutes en locals oberts a Tarragona

Com a resultat de l'operatiu, es van identificar 42 dones, sis treballadores dels clubs i sis clients. D'entre totes hi havia tres dones d'origen colombià i un home brasiler que no complien amb la Llei d'Estrangeria.

Policía Nacional Eduardo Parra Europa Press

La normativa no permet obrir aquests locals de prostitució durant el confinament per coronavirus / EFE

En total es van interposar 27 denúncies: quatre als responsables dels locals per obertura al públic, el que suposa una infracció greu amb multes de 3.001 a 60.000 euros; 21 denúncies per no portar la mascareta –multa de 100 euros- i dues denúncies per tinença il·lícita de drogues.

Operació de la Policia Nacional

La Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la comissaria de Tarragona ha dirigit l'operació policial, que també ha comptat amb la participació de les brigades locals de Reus i Tortosa, la Guàrdia Urbana de Tarragona, la de Reus i els Mossos del Vendrell en la tramitació de les multes.