La propietària d'un pis ocupat en Ourense s'ha vist en una situació econòmica tan desesperada que fins i tot ha hagut de dormir al seu cotxe i dutxar-se a casa d'amics.

Volia començar una nova vida

Sonia María Rodríguez Dosouto volia deixar enrere un divorci complicat i iniciar una nova vida. Per això va abandonar la seva ciutat, Ourense i es va instal·lar a Vigo. Al barri d'As Burgas, el centre històric d'Ourensepis de propietat. Va pensar llogar-lo i amb això poder arrendar un habitatge en la seva nova destinació.

Sonia va posar un anunci en un web. Els primers en respondre van ser dos home de mitjana edat. Hi va haver alguna una cosa que no li va agradar. Els va dir que no. Després la va contactar una noia de 20 anys, mare d'una nena petita. No podia imaginar el que li venia a sobre.

Sonai Maria Rodriguez Dosouto / Arxiu|Arxivament La Voz de Galícia

A Sonia Maria Rodríguez li van ocupar el seu pis fa mesos i encara no n'hi ha pogut recuperar / Arxiu La Voz de Galícia

La policia la va fer fora a ella i no als ocupes

"Em va recordar a mi, em va dir que fugia de Ferrol i que volia instal·lar-se a Ourense", explica. "Vaig pecar d'innocent. Va dir que si podia quedar-se ja, que així era millor. Vam firmar un paper i em va pagar un mes i l'aval. La meva casa tenia una habitació per a nens i vaig creure que feia una bona acció", descobreix en un article publicat pel diari La Voz de Galícia.

Va passar fa mesos i després d'aquesta primera trobada, la jove ja no va tornar a donar senyals de vida. Quan Sonia la trucava no agafava el telèfon. Indignada i intrigada, Sonia es va presentar al seu pis. La seva sorpresa va ser quan va descobrir que en ell vivien no menys de deu persones. Quan va cridar a la policia, no els van fer fora a ells sinó a Sonia.

Dorm al cotxe i es dutxa a casa d'amics

"Vaig posar diverses denúncies, a més de per impagament del lloguer també per amenaces, perquè em van enviar diversos àudios dient que m'anaven a trencar la cara i a desfer-me el pis", explica Sonia, que depenia de l'ingrés del lloguer del seu pis per poder pagar la renda del seu nou domicili. De fet, ha hagut de deixar el seu pis a Vigo per no poder pagar-lo.

"En aquest moment no tinc casa. Els meus pares tenen un apartament a Pontevedra i de vegades em quedo per allà", descobreix. "De vegades he de dormir dins del cotxe i dutxar-me a casa d'uns amics".