El promotor del ‘tour de La Manada’ s’enfronta a tres anys, tres mesos i un dia de presó per un delicte contra la integritat moral de la víctima i un altre d’odi, avança El Periódico.

L’acusat prometia un recorregut “pels punts claus de la nit en què van violar la víctima en un portal de Pamplona” i escrivia: “Entre l’alcohol i el desenfrenament, cinc homes amb pentinats a l’última moda es troben una noia a la cèntrica plaça del Castillo. Vint minuts després entraven amb ella en un portal a 300 metres de distància i la van agredir sexualment. ¿Què va passar en aquells 20 minuts? ¿On van anar els agressors després? ¿Com els va identificar la policia? ¡Descobreix-ho tot en aquest ‘tour’!”.

Promet un recorregut “pels punts claus de la nit en què van violar a la víctima en un portal de Pamplona”

 

La pàgina web va ser creada el passat 3 de desembre “amb l’única finalitat de justificar i comercialitzar amb l’agressió patida per la víctima, fins i tot amb la venda de marxandatge”, ha dit l’advocada de la víctima, Teresa Hermida.

El promotor oferia la visita “l’últim dimecres de cada mes”, així com “calcomanies imitant el tatuatge de José Ángel Prenda”, un dels condemnats, samarretes que vestien els membres de La Manada, i una visita a l’hotel on dos dels condemnats van entrar a preguntar si hi havia habitacions per hores per follar”.

En la seva declaració com a investigat va convèncer el fiscal assegurant que, amb la pàgina web, "només intentava llançar un missatge contra el sensacionalisme dels mitjans". Els seus arguments, però, no van fer el pes al jutge, que sí que va apreciar indicis de delicte. L’acusat va apel·lar la seva imputació davant de l’Audiència de Navarra, que acaba de desestimar el seu recurs i ha ordenat continuar endavant amb el procediment, explica el citat diari.