La directora i una de les professores d'una guarderia han estat detingudes per organitzar jocs sexuals amb nens d'entre 3 i 5 anys. Els fets han tingut lloc en una llar d'infants de la localitat de Moreno (Buenos Aires, Argentina) després que es comptabilitzessin fins a set denúncies contra les arrestades per part de pares d'alguns dels menors que acudien al centre. La investigació policial va revelar que les docents maltractaven els petits i que els obligaven a realitzar tota mena d'aberracions com pixar-se uns a sobre de d'altres o tocaments diversos.

Investigació

Tot va començar amb les set denúncies interposades per les famílies dels nens. Una de les mares assegurava que va començar a notar comportaments estranys en el seu fill que no concordaven amb un menor de cinc anys. "Em ficava al llit al costat d'ell i se'm pujava a sobre i em començava a fregar. A més, quan volia fer-li un petó ell provava de donar-me'l a la boca expressament i amb la boca oberta", assenyala una de les progenitores, segons informa Crónica.

Tanmateix, el que realment ha resultat determinant en l'esclariment del cas ha acabat sent el testimoni dels nens. "La mestra ens feia jugar que ens havíem de tocar el xiulet. Després em baixava els pantalons i em deia que fes pipí a sobre de L. (un altre de menor) però jo no volia", explicava una de les víctimes a la psicòloga que es va entrevistar amb els petits. Un altre dels afectats explicava com les monitores sempre els "cridava l'orella" per deixar-los "sords": "A mi m'empeny fins al racó i em tapa la boca. De vegades des que entrem fins que ens n'anem estem parats mirant la paret", relatava el menor, recordant els episodis de maltractaments soferts, recull el mateix mitjà.

Clausurada

Les dues responsables arrestades són mare i filla i estan sent investigades per les autoritats de la localitat de Moreno per la comissió de diversos delictes, amb l'agreujant que les víctimes són menors de 13 anys. A l'espera que s'esclareixin els fets, la guarderia porta clausurada des del 5 d'agost.