La mare de la nena de set anys amb autisme que va denunciar el juny passat a quatre mestres d'una escola de Dos Hermanas (Sevilla) per burlar-se de la seva filla ha criticat que una d'elles "torna a donar classes com a professora d'Educació Especial en un col·legi de Mairena del Alcor".

Així ho ha indicat en el seu perfil de la xarxa social Facebook, en què ha assenyalat que "avui torna a sentir-se exactament igual que ho va fer el 22 d'abril, amb marejos, nàusees i ansietat, tot i haver escoltat "coses tan boniques per part de la Delegació com perdó".

La mare només vol que els pares d'aquesta nova escola estiguin advertits

 

Però, afegeix, "els meus pressentiments, està clar, mai no fallen" i "lligues caps i et trobes, a un dia de començar l'escola, que una de les tres professores, la que li diu a la meva filla coses tan boniques i en un volum tan adequat per a una nena amb TEA, no només està d'alta, sinó que torna a donar classes en una escola i de professora d'Educació Especial".

A més, ha lamentat frases "copiades literalment d'entrevistes, articles i notícies" i que "són dites per càrrecs importants" de la Conselleria d'Educació com: "En el cas que volguessin reprendre la seva activitat abans que es resolgués el procés penal, es demanaran mesurades cautelars perquè no puguin incorporar-se", "es tracta de professionals que no volem en el sistema", "no aconseguirem que tornin a la docència", "es prendran les mesures que corresponguin d'acord amb el que ha pogut passar, que tot fa indicar ha estat lamentable".

El conseller d'Educació: "Continuen donades de baixa"

La dona ha criticat que "una de les professores comença en una escola de Mairena de Alcor per a una substitució", i assenyala que es tracta de la que "es trobava tan malament, amb depressió i ansietat, i que es va presentar a les oposicions". Finalment, la mare ha afirmat que "només vol" que els pares d'aquest col·legi "estiguin advertits", i ha manifestat que "comença la seva lluita personal per totes les mentides que s'han dit per tancar-li la boca". "No saben amb qui han topat", assegura.

Per la seva part, el conseller d'Educació i Esports, Javier Imbroda, ha assenyalat, en una d'entrevista a Canal Sur Televisión, que "no té constància" d'aquesta situació i que les professores "segueixen donades de baixa". A més, ha recordat que hi ha un procés judicial obert per aquest cas, "en el qual no podem intervenir fins que no hi hagi sentència".

"No s'incorporarà finalment"

Finalment, la professora no s'incorporarà demà al col·legi de Mairena de l'Alcor on anava a fer una substitució, segons ha informat la Junta.

Fonts de la Conselleria d'Educació sostenen que "el sistema SIPRI li ha adjudicat plaça en un centre de destinació, dret que li correspon mentre es resol el procés judicial", però "no obstant això, no s'incorporarà demà al seu lloc de treball".

Se li ha adjudicat plaça en un centre, dret que li correspon mentre es resol el procés judicial

 

Les fonts han recordat que l'expedient administratiu que va obrir la Conselleria d'Educació i Esport per falta greu a les tres educadores "està paralitzat fins a la conclusió del procés judicial que segueix el seu curs al jutjat, i quan hi hagi una sentència ferma, Educació ha de prendre les mesures oportunes dins de la normativa legal ".

Sostenen també que "la situació de les tres educadores no ha variat respecte al final del curs passat, i l'inici del curs 2019-20, aquestes tres educadores estaran de baixa".