Els pares d'un menor de 12 anys amb autisme han denunciat a un dels professors del centre educatiu en el qual estudia el seu fill a Jerez de la Frontera (Cadis) per presumptes vexacions, ja que asseguren que va arribar a lligar-lo en una cadira i a segellar-li la boca amb cinta.

Els pares van denunciar els fets davant del Jutjat d'Instrucció número 5 de Jerez de la Frontera, que ha obert una investigació, i van comunicar els fets, ocorreguts fa diversos mesos, a la Inspecció de la Delegació de la Conselleria d'Educació i Esport a Cadis.

Segons avança el Diario de Jerez, la direcció de l'escola María Auxiliadora de Jerez s'ha reunit amb els pares del menor i els ha comunicat que "no es pot adoptar cap sanció" contra el professor -que ha estat canviat de grup perquè no estigui en contacte amb aquest alumne- ja que han passat més de sis mesos des que es van produir els fets.

La denúncia va ser posada pels pares al març, després d'assabentar-se de la situació a través d'altres mares de la classe i dels mateixos companys del menor, amb una discapacitat del 41 per cent i amb autisme. La mare, segons precisa el diari, assenyala en la seva denúncia que "en alguna ocasió" el professor havia immobilitzat el seu fill en una cadira "lligant-lo amb una corda" i fins i tot arribant a "segellar-li la boca amb cinta adhesiva".

Els pares van traslladar al centre una valoració psiquiàtrica realitzada el passat 21 de febrer en la qual s'assenyala que el menor pateix un "trastorn d'ansietat generalitzat". Educació ha assenyalat que farà un seguiment de la situació, encara que, en ser un centre concertat, la Conselleria no pot sancionar el professor si finalment les vexacions i insults es demostren.