Un possible cas d'assetjament ha desfermat la polèmica en un institut de la província argentina de Santa Fe. La denúncia d'un alumne ha tret a la llum les presumptes coaccions d'un professor als seus estudiants, que havien de tenir relacions sexuals amb ell si volien apujar la nota dels exàmens. Al testimoni del jove ja s'han sumat uns altres set nois que també haurien estat víctimes de les insinuacions de Víctor Gahm, docent de 55 anys a l'Institut Superior de Professors N° 4 "Angel Cárcano" de la ciutat de Reconquista.

Abraçades i extres

"Sempre em posava una excusa per desaprovar-me, i després em convidava a casa seva per explicar-me i corregir els errors", assegura Tobías Rizzieri, el primer alumne que s'ha atrevit a denunciar els fets. Segons relata aquest jove en unes declaracions per a Crónica, el professor Gahm el va assetjar en diverses ocasions, principalment en els dies previs a un examen, i durant el posterior lliurament de la nota. En una ocasió, Rizzieri va acceptar la proposta del seu mestre i es va presentar al seu domicili per "corregir errors". L'home llavors va aprofitar l'ocasió per abraçar-lo mentre li deia que si volia aprovar l'assignatura "havia de fer una cosa extra".

professor demana sexe alumnes Cronica

L'alumne també assenyala que Rahm triava com a víctimes "nois de baixos recursos i de personalitat tímida" i que a alguns dels seus companys "els preguntava per la mida del seu membre". Gahm assegurava als seus alumnes que l'única opció per aprovar l'assignatura era accedir a les seves coaccions, segons recull el mateix mitjà. De fet, després de la denúncia presentada per Rizzieri, uns altres sis estudiants se li han sumat i afirmen haver estat víctimes dels assetjaments del professor.

Normalitat

Malgrat les greus acusacions, Gahm ha continuat desenvolupant la seva activitat com a docent amb total normalitat i segueix en contacte amb menors. L'absència de mesures per part de la direcció de l'institut és una mostra del silenci i la complicitat de la resta de professionals del centre, denúncia Rizzieri. En un comunicat, l'escola nega aquest extrem i assegura que les acusacions "malmeten la trajectòria de professors i directius" de la institució.