El professor de l'institut públic Eugeni Xamar de l'Ametlla del Vallès, Carles S.O, s'enfrontarà aquest propvinent 15 de gener al judici que el pot enviar a la presó durant tretze anys si es prova que va abusar sexualment de dos nois de 14 anys i d'un de 16.

El professor tocava els genitals dels menors i els despullava, segons la fiscalia de Granollers, amb voluntat sexual. L'Audiència de Barcelona jutjarà l'home per tres delictes diferents d'abusos sexuals, dos d'ells, a menors de 16 anys, una tipificació que preveu penes més altes.

Els fets van passar entre el 2015 i el 2016, quan era professor de llengua francesa d'aquest institut del Vallès, i ara arriben als jutjats. El professor, després de ser detingut va ser deixat en llibertat amb càrrecs, però va ser apartat del centre.

Tocar els genitals per darrera

Segons el relat de la fiscalia, l'home, de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona i sense antecedents penals, es va acostar per darrere a un nen de 16 anys i li va fer tocaments als genitals "amb ànim libidinós": "li va agafar els genitals per fora de la roba". En diverses ocasions l'acusat també, presumptament, li aixecava la samarreta.

A un nen de 14 anys el mateix professor, també va, i sempre segons el relat que creu provat la fiscalia, tocar els genitals per darrere. Ho va repetir en diverses ocasions. També va, presumptament, tocar el cul per damunt de la roba i li feia pessics.

El gener de 2016, l'acusat també va quedar-se sol amb un nen de 14 anys en un passadís de l'institut i li va tocar el cul. Arran de les denúncies, els Mossos d'Esquadra el van detenir a l'institut el març de 2016.

Tretze anys de presó

Per tots aquests fets, que la fiscalia creu que es poden provar, demana al professor una pena de presó de 13 anys i 15 d'inhabilitació. També demana que, quan sigui posat en llibertat, si finalment hi ha condemna, hagi d'estar vigilat durant deu anys.

La fiscalia també demana que l'institut públic Eugeni Xammar indemnitzi als tres joves -que ja són majors d'edat- amb 600, 1.500 i 600 euros respectivament.

El judici arrencarà aquest pròxim 15 de gener a l'Audiència de Barcelona i el tribunal escoltarà la versió de l'home i també de les tres víctimes.