El primer autobús públic sense conductor d'Espanya ha tingut aquest dimarts un accident quan tot just feia dues hores que circulava pels carrers del campus de la Universitat Autònoma de Madrid.

El primer autobús sense conductor s'accidenta a les 2 hores

El dia de la seva presentació a la premsa, el vehicle, que no passa dels 20 quilòmetres per hora, ha frenat, i la conductora del cotxe que anava darrere no ha pogut frenar a temps per evitar l'impacte.

Tot ha quedat en un ensurt. "Ni la conductora del cotxe ni ningú de l'autobús han resultat danyats, i només una petita marca al para-xocs posterior de l'autobús ha quedat com a record del petit contratemps", han explicat fonts del Consorci Regional de Transports. Després de comprovar l'assistent a la conducció que viatjava a l'autobús que no hi havia lesionats i que el vehicle estava bé, l'autobús ha continuat donant servei sense més contratemps.

Autobús sense conductor Madrid / EFE

El primer autobús sense conductor d'Espanya, que circula a Madrid, s'ha accidentat al cap de poques hores d'entrar en funcionament / EFE

Un vehicle totalment elèctric

Aquest autobús sense conductor és cent per cent elèctric i circula a 20 quilòmetres per hora, de moment amb un assistent a la conducció, però amb la previsió que en uns mesos pugui recórrer de manera totalment autònoma els 3,7 quilòmetres de l'itinerari circular que uneix l'estació de Rodalies de Cantoblanco amb diferents instal·lacions del campus.

Durant els mesos de gener i febrer, aquest model, el EZ10, va funcionar a modus de prova al campus universitari, on la velocitat és limitada a 30 km/h.

Autobús sense conductor Madrid / Direcció General de Trànsit|Tràfic

L'autobús sense conductor és elèctric, assoleix una velocitat de 20 quilòmetres per hora i té una capacitat per a 12 passatgers / Dirección General de Tráfico

Té una capacitat per a 12 passatgers

Encara que el fi últim del projecte és la investigació d'aquesta nova forma de mobilitat, les 12 places de l'autobús sense conductor, reduïdes a set per la limitació d'aforaments a causa de la pandèmia, estan disponibles de 7:45 hores del matí a quatre de la tarda.

Amb tot, la pluja d'aquest dimarts a Madrid i el fet que les classes siguin semipresencials han fet que l'estrena de l'autobús s'hagi fet amb un campus bastant buit d'alumnes.