La previsió del temps anuncia una revetlla de Sant Joan extraordinàriament càlida amb temperatures clarament superiors als 20ºC durant la nit i amb una marcada sensació de xafogor a gran part de Catalunya.

Cel absolutament ras

L'anticicló és el gran protagonista de la situació meteorològica durant la primera setmana de l'estiu astronòmic sense ni tan sols una mica d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que pugui afavorir la formació de tempestes.

Aquest dimarts, 23 de juny, es presenta assolellat a tot Catalunya amb el cel absolutament ras. Les temperatures màximes poden superar els 35ºC a les comarques del Pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Només apareixeran quatre núvols de mitja tarda en zones de muntanya que seran purament decoratius. No hi ha cap possibilitat de ruixat ni de tempesta a cap comarca.

Nit de Sant Joan tropical

La Nit de Sant Joan serà tropical amb el cel ras arreu i amb temperatures mínimes d'entre 20 i 23ºC a la majoria de poblacions de la costa i del prelitoral. Recordeu que la temperatura més baixa del dia es registra just en el moment que surt el sol, cosa que aquests dies passa al voltant de les 6:20 hores. Això vol dir que durant bona part de la Nit de Sant Joan la temperatura rondarà els 25ºC a molts llocs de la costa com, per exemple, a la ciutat de Barcelona.

A l'interior, durant la nit, la majoria de termòmetres marcaran uns 20ºC, amb mínimes que baixaran fins als 17 o 18ºC.

Nit molt fosca, sense lluna

Tenim lluna nova des d'aquest cap de setmana i, per tant, aquest cop pràcticament no la veurem i això farà que la nit de la revetlla sigui especialment fosca

Temperatura de l'aigua del mar

La temperatura de l'aigua del mar ronda els 22 o 23ºC a gran part de la costa catalana amb una situació marítima molt tranquil·la.

Meteosat

Les imatges del satèl·lit Meteosat mostren clarament el domini de l'anticicló que ens garanteix una revetlla de Sant Joan amb temps estable a Catalunya

Sorpreses el dia de Sant Joan

El dia de Sant Joan al matí continuarà el temps assolellat amb temperatures encara una mica més altes. Les màximes es poden enfilar fins als 37ºC a Ponent i al sud. A la costa rondaran els 28 o 30ºC amb una marcada sensació de xafogor.

A diferència de la nit de la revetlla, el dia de Sant Joan creixeran nuvolades amb força que acabaran espetegant en forma de tempesta a molts llocs del Pirineu i del Prepirineu. A última hora de la tarda o al vespre, no es descarta alguna tamborinada a ponent. A la majoria de comarques, però, no hi plourà.

Dijous i divendres

Dijous, s'imposarà el temps estable i càlid amb alguna tempesta de mitja tarda en zones de muntanya.

Divendres, el cel estarà ras i no cauran ni tempestes de mitja tarda. Continuarà fent molta calor tot i que les temperatures seran un pèl més baixes.

Cap de setmana amb festival de llamps i trons

Atenció a la previsió per dissabte i diumenge perquè tindrem més aire fred a les capes altes de l'atmosfera i això, combinat amb la calorada que tindrem en superfície, afavorirà el creixement de nuvolades molt potents que, de cop i volta, ens sorprendran amb patacs d'aigua a moltes comarques

Dissabte a primera hora no plourà però ràpidament s'embolicarà la troca i acabarem amb un festival de llamps i trons a la majoria de comarques. Refrescarà, sobretot en moments de xàfec.

Diumenge hi haurà més estones de sol a Lleida i Tarragona però es mantindrà el temps insegur amb ruixats i tronades sobretot a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu.