Aiguats i fortes tempestes a la vista! La situació meteorològica ve marcada per una gota freda de llibre que deixarà autèntics patacs d'aigua a gran part del país. Fort vent de llevant, aire fred a les capes altes de l'atmosfera i una temperatura de l'aigua de mar que encara supera els 20ºC a tota la costa catalana. Tot això es traduirà amb una tongada d'aiguats que acumularan més de 100 l/m2 a la costa i al prelitoral.

Podeu veure tots els detalls de la previsió en aquest vídeo des de la platja de Barcelona:

Crescuda sobtada de rius i rieres

Les coses es complicaran a mesura que avanci la tarda d'aquest dimarts amb pluges i tempestes que es van generalitzant de sud a nord. Els aiguats que ja descarreguen al sud, arribaran també a totes les comarques de Barcelona i Lleida.

A les comarques més orientals del país, cauran molts litres en pocs minuts i això provocarà la crescuda sobtada de rius i rieres. Precaució també amb les zones fàcilment inundables. Atenció perquè, localment, cauran més de 200 l/m2. A més, pot pedregar.

Nit de llamps i trons

La inestabilitat arribarà al seu màxim la propera nit i matinada amb fortíssimes tempestes que, a partir del vespre, seran notícia també i sobretot a les comarques de Girona. De fet, aquesta matinada ens podrien despertar els trons a moltes comarques. 

Temporal marítim amb fort vent de llevant i mestral que mantindrà el mar molt alterat amb onades superiors als 2 o 3 metres a la costa de Barcelona i Tarragona, i de més de 4 o 5 metres a la Costa Brava. Demà, el vent girarà a component sud i mantindrà el mar molt esverat. No us apropeu a primera línia de mar perquè es convertirà en una zona de màxim risc.

Demà, millora però no farà net

Demà a primera hora encara plourà però el temps millorarà ràpidament. A mesura que avanci el matí, deixarà de ploure a Tarragona, Lleida i Barcelona i s'obriran moltes clarianes. Per tant, veurem el sol. A Girona i al Pirineu pot ploure fins a mig matí però també pararà de cara al migdia.

Tot i les estones de sol que tindrem a gran part del país, no us en refieu del tot perquè encara tindrem aire fred a les capes altes i, durant la tarda, pot reaparèixer algun ruixat o forta tempesta a qualsevol punt, preferentment a les comarques del nord de Barcelona, Girona i al Pirineu.

Cap de setmana: sol i calor

A partir de dijous l'estabilització serà encara més clara amb domini del sol i amb una pujada de les temperatures que serà especialment forta de cara al cap de setmana. De fet, tant dissabte com diumenge tindrem el cel absolutament ras amb temperatures màximes que ens recordaran més a l'estiu que no pas a la tardor. 

Horari d'hivern

Aquest cap de setmana, per cert, entrarem a l'horari d'hivern. Recordeu-vos de retardar una hora els rellotges la matinada de diumenge: a les tres, tornaran a ser les dues. Vaja, que tindrem una hora més per dormir o una hora més de cap de setmana! Això sí, a partir de diumenge, es farà fosc una hora abans.