S'embolica la troca! L'últim cap de setmana del mes d'agost ens portarà un temps de plena tardor a tot Catalunya.

Tempestes torrencials, ventades, fred, pedra i neu

Les tempestes que ja descarreguen a moltes comarques es faran generals i atenció perquè seran molt fortes i localment torrencials! Poden caure més de 30 l/m2 i, en total, s'acumularan més de 100 l/m2 a diferents comarques catalanes.

Les pedregades faran mal a la fruita

Alerta, pagesos! Algunes tempestes van acompanyades de calamarsa o pedra i, per tant, perillen les collites que encara són a l'arbre.

Molta precaució en zones inundables!

La brutal intensitat de les tronades pot provocar inundacions en baixos i la crescuda sobtada de rius i rieres. Extremeu la precaució en zones inundables!

Dissabte amb aiguats, fresca, vent i neu

Aquest dissabte es presenta passat per aigua a pràcticament tot el país. Alerta perquè, tot i que tindrem pauses i algunes ullades de sol, les condicions són molt òptimes a la inestabilitat i els ruixats i les fortes tempestes reapareixeran al llarg del dia. Que ningú surti de casa sense paraigua encara que vegi alguna escletxa de sol. Les precipitacions més generals i fortes se centraran a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu.

inundaciones

Molta precaució amb els rius i les rieres perquè les tempestes podrien provocar imatges com aquesta

Patacada de les temperatures

Les temperatures cauen en picat i, de mitjana, seran entre 8 i 15ºC més baixes que les que hem tingut els últims dies. Això farà imprescindible rescatar la roba de tardor. De fet, nevarà al Pirineu per damunt dels 2.300 metres.

La inestabilitat serà la protagonista del cap de setmana perquè tindrem una bossa d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera amb temperatures d'uns -20ºC a 5.600 metres d'altura. Això contrasta amb la calorada dels últims dies en superfície i amb la temperatura de l'aigua del mar (23,5ºC a l'Estartit i entre 24 i 25ºC a gran part de la costa catalana).

Temporal Barceloneta

Aquest és el panorama que tindrem aquest cap de setmana amb aiguats, fresca, vent, neu i temporal marítim

Diumenge, temps traïdor!

Diumenge, les estones de sol guanyaran terreny a moltes comarques (sobretot durant el matí) però molta precaució perquè les nuvolades tornaran a créixer com els bolets i les tempestes tornaran a picar fort, sobretot a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu. No es descarten sorpreses en altres punts del país. El dia més gris el tindrem a la costa de Barcelona on els núvols seran més abundants que a la resta (en aquest cas, podria ser que gairebé no es vegi el sol en tot el dia).

Temporal marítim amb vent huracanat

Alerta amb el vent que presentarà ratxes màximes huracanades, sobretot als dos extrems de país. La situació marítima també serà notícia amb onades superiors als 2,5 metres al nord de la Costa Brava.