La secció sisena de l'Audiència de Santa Cruz de Tenerife ha absolt un home acusat d'una agressió sexual a l'estimar, entre altres motius, que en el testimoni de la dona que ho denunciava s'aprecia "fredor" i falta d'emoció a l'hora de relatar dels fets.

La sentència, avançada per la Cadena SER, considera provat que el 19 de setembre del 2018 cap a les 3.30 hores, la denunciant va mantenir relacions sexuals amb l'acusat en un lavabo d'una discoteca a la zona de Las Verónicas, en Platja de Las Américas, al municipi de Tenerife d'Arona.

Segons la víctima, li va tapar la boca perquè no cridés i la va penetrar

 

La resolució no considera acreditat, tanmateix, que aquesta relació no fos consentida. Tant davant de la Policia com en la vista oral, la denunciant ha  afirmat que quan anava a sortir del bany, el processat la va empènyer cap a dins, li va tapar la boca perquè no cridés, li va pujar el vestit, va baixar la seva roba interior i la va penetrar vaginalment.

Entén la sala que l'exercici de la violència descrit comportaria alguna lesió "per lleu que fos" que no es detecten en la dona després de l'examen forense. Agrega que els fets van passar al bany de dones d'un local de lleure nocturn a la zona més freqüentada del sud de Tenerife i es prolonga entre cinc i deu minuts "durant els quals, sorprenentment, ningú no entra en els mateixos", ni l'amiga amb qui la denunciant va acudir al local, que no va arribar a entrar als banys, sinó que li va trucar des de fora.

L'informe forense assenyala que no es mostra afectada

La sentència indica que els fets van passar cap a les 3.30 hores i la testimoni assenyala que es va retirar a l'hotel entre les 6 o 7 del matí després de passar per altres locals de lleure encara que, segons va testificar la seva amiga, no de festa sinó intentant que es tranquil·litzés.

Els fets van ser denunciats a les 22.30 hores del mateix dia, i el tribunal apunta: "No resulta congruent aquest comportament davant d'un fet d'aquesta gravetat". L'Audiència aprecia en les declaracions realitzades per la dona "una fredor, una absència d'emocions en el relat dels fets, no conformes amb el narrat, coincidint en aquest punt amb l'informe forense en l'apartat emocional on s'assenyala: en general no es mostra gaire afectada, plora una mica durant l'exploració ginecològica".

L'acusat va negar els fets en un primer moment perquè està casat

 

Segons l'opinió de la sala, totes aquestes circumstàncies debiliten els paràmetres de credibilitat de la testimoni. L'acusat va negar en primer lloc tota relació amb els fets, però després els va reconèixer, si bé al·legant que havia estat sexe consentit.

Respecte a la seva anterior negativa a reconèixer que havia mantingut una trobada sexual amb la denunciant, va argumentar que estava casat i que era treballador del local on va tenir lloc l'incident.

La Fiscalia havia qualificat els fets com a constitutius d'un delicte d'agressió sexual i sol·licitava una pena de vuit anys de presó per a l'acusat, així com sis anys de llibertat vigilada. L'home va ser en presó preventiva des del 9 de novembre del 2018 fins al 8 d'octubre del 2019.