El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Vélez-Málaga ha ordenat l'ingrés a presó provisional sense fiança per a Sergio Ruiz, el nòvio i principal sospitós de la desaparició de Dana Leonte a Arenas (Màlaga). El magistrat -en funcions de guàrdia- ha pres aquesta decisió a petició de la Fiscalia, que està investigant per un delicte d'homicidi a la parella de la jove romanesa de 31 anys en parador desconegut des del passat 12 de juny.

Com a mesura cautelar, i també a petició del Ministeri Públic, la jutgessa li ha retirat al jove la pàtria potestat sobre la filla menor que tenia en comú amb la desapareguda i li ha imposat una ordre d'allunyament sobre la petita. Així mateix, la jutgessa ha aixecat el secret de sumari que pesava sobre les actuacions, han informat les fonts.

Innocent

En Sergio era detingut el dimecres després de la troballa d'unes restes òssies que l'anàlisi de l'ADN va confirmar que eren de la Dana i aquest dissabte ha estat traslladat als jutjats de l'esmentada localitat poc abans de les 12.00 hores per comparèixer davant de la titular del jutjat. Durant la seva declaració, l'investigat ha negat els fets que se li atribueixen, segons han informat des del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA).

Agents de la Guàrdia Civil han realitzat en els dos últims dies diligències d'investigació a l'habitatge en el qual residien aquest i la jove; un registre exhaustiu i minuciós, examinant a fons tot l'espai a la recerca de proves.

Batudes

Ja al juny, després de la desaparició de la jove el dia 12, efectius de l'institut armat van practicar diversos registres en el marc d'aquesta investigació. De fet, des de la desaparició, la Guàrdia Civil realitza nombroses batudes per diferents ubicacions de la comarca de l'Axarquía, on els agents han buscat la dona de manera infructuosa. A més, des de dimecres passat dia 18 de setembre la recerca es realitza en unes zones específiques.

Aquestes últimes tasques són realitzades per agents especialistes pertanyents a unitats de la Guàrdia Civil tals com el Grupo Cinológico, amb gossos ensinistrats a la recerca de persones arribats des de Madrid, Grup d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), Equip de Muntanya (Ereim), Servei de Protecció a la Naturalesa (Seprona) utilitzant vehicles tot terreny o l'helicòpter del Servei Aeri, entre d'altres.