L'Audiència Provincial de Huelva confirma una sentència del Jutjat Penal número 4 de Huelva que condemna a tres mesos de presó als pares d'una nena de 13 anys per permetre que la seva filla faltés a classe més de cent vegades, 94  entre els anys 2013 i 2014. Concretament, els condemna com autors d'un delicte contra les relacions familiars.

Primer a l'escola i posteriorment a l'institut

El jutge considera provat que des del 2011 fins el 2014, els pares van incomplir les seves obligacions com a pares permetent que la seva filla faltés a classe a l'escola i posteriorment, a l'institut, infringint així el deure d'educació legalment previst". Per al jutge, "l'alt índex d'absentisme s'ha degut a la despreocupació dels pares per l'educació reglada de la seva filla, permetent amb ple coneixement i consentiment que faltés en nombroses ocasions al centre escolar".

Els pares van ser avisats en moltes ocasions

També destaca que durant aquests anys "els pares van ser puntualment informats de l'obligatorietat de l'ensenyament i de les conseqüències derivades del seu incompliment sense que les actuacions dutes a terme des del centre escolar, els serveis socials i l'equip tècnic d'absentisme hagin corregit la seva conducta". En concret, en el període que assoleix des del 31 d'octubre del 2011 fins el 20 de juny del 2014, la menor va sumar més de cent faltes d'assistència no justificades, 94 durant el curs 2013-2014, abandonant l'institut l'any següent.

"Ple coneixement de l'absentisme de la seva filla"

Els pares van presentar un recurs però finalment l'Audiència ha confirmat la pena de presó en considerar que els pares tenien "ple coneixement de l'absentisme de la seva filla", encara que els ha concedit el benefici de la suspensió de la pena privativa de llibertat condicionada a què no tornin a delinquir en el termini de dos anys.