L'Audiència de Biscaia ha condemnat a dos anys de presó a un home marroquí que no va voler compartir els 200.000 euros del primer premi d'un dècim del Nen que havia jugat a mitges amb dos amics.

Dos dies abans del sorteig, tots tres van decidir comprar un dècim acabat en 85 i cadascun d'ells va pagar 6,70 euros, una tercera part dels 20 euros que costava. En concret, van comprar el número 05.685 en una administració de Bilbao.

Van fotografiar el dècim amb el mòbil

Els tres van fotografiar el dècim amb el telèfon mòbil per tenir la prova. Finalment, el 6 de gener del 2018, el dia del sorteig, el dècim va ser afortunat amb el primer premi dotat amb dos-cents mil euros. L'home que s'havia quedat amb el dècim el va anar a cobrar al cap de dos dies i es va quedar tots els diners.

Un cop a judici, va al·legar que els seus amics havien fet fotos del dècim "perquè si ell era fora de vacances el dia del sorteig li poguessin donar una sorpresa dient-li que li havia tocat la loteria". L'acusat també va explicar que, dels 200.000 euros, Hisenda es va quedar 40.000 euros i que havia repartit 73.000 euros entre la seva família. La resta li havien estat embargats.

El jutge, però, no s'ha cregut la versió de l'home i l'ha condemnat a dos anys de presó i a indemnitzar amb 66.667 euros a cadascun dels seus dos amics, més una multa de 12 euros diaris durant set mesos, és a dir uns 2.600 euros en total. La sentència diu que és responsable d'un delicte d'apropiació indeguda.