Un home ingressarà a la presó durant 10 dies per amenaçar de mort a la reina de Dinamarca, el rei de Suècia i a un polític danès a Facebook.

La dona estava preocupada per una possible radicalització del seu marit

El sentenciat és un jove de 33 anys. La seva dona, al declarar a la policia danesa, va explicar  que últimament estava preocupada per una possible radicalització del seu marit. Tot i això, creu que les amenaces que va escriure a Facebook entre els dies 16 i 24 d’octubre, podrien ser a causa de les drogues que pren el seu marit de manera regular.

En aquests missatges de Facebook l’home assegurava que tallaria el cap a la Reina Margarita II i el de tota la família reial danesa. També el del rei de Suècia – país on treballa l’acusat- i el del polític danès Rasmus Paludan, líder d’un partit contrari als immigrants.

El condemnat té permís de residència a Suècia, tot i que viu amb la dona i la filla a la capital danesa, Copenhaguen. Durant el judici l’home va explicar que era musulmà practicant, tot i que va assegurar que no tenia un especial interès en la religió.  Durant el procés va insistir que els seus escrits a Facebook tenien una explicació, però no va aconseguir convèncer els jutges danesos.