Un 'gamer' d'Ohio que va participar en una trucada falsa i va portar la policia a matar un home a Kansas ha estat sentenciat aquest divendres a 15 mesos de presó. L'home que va fer la trucada, Tyler Raj Barriss, de Califòrnia, va ser sentenciat a començaments d'aquest any a 20 anys en una presó federal.

Casey S. Viner, de 19 anys, va ser un dels tres acusats en un cas de 'swatting', que consisteix a reportar un fet fals per enviar la policia a algun lloc a fi de fer una broma pesada. En aquest cas, la broma telefònica va portar la policia de Wichita a disparar i matar per error Andrew Finch, de 28 anys, a la porta principal de casa seva.

La víctima va rebre un tret a la porta de casa seva

 

Segons les autoridats, en la nit del 28 de desembre del 2017, una persona que va trucar al 911 va informar un teleoperador al comtat de Sedgwick de Kansas sobre un tiroteig i una possible situació d'ostatges a l'adreça de Finch.

La persona que va trucar els agents va explicar que el pressumpte agressor havia disparat el seu pare al cap i que subjectava la seva mare i germà a punta de pistola. La persona que va trucar també va advertir que l'agressor volia suïcidar-se i incendiar la casa, informa CNN.

La policia de Wichita va anar a la casa i la va rodejar. Finch va sortir de la casa quan va arribar la policia i va rebre un tret quan va deixar caure les mans en el moment en què els agents li deien que aixequés els braços, segons el fiscal dels Estats Units.

Una discussió sobre un joc, el motiu de la trucada

Viner va admetre que havia discutit amb el tercer coacusat, un jugador a Wichita, durant una sessió multijugador de 'Call of Duty: WWII'. Durant la seva discussió, Viner va amenaçar de colpejar el company d'equip, i el company d'equip va respondre proporcionant una adreça.

Va resultar que la adreça no era on vivia el jugador de Wichita actualment, sinó on solia viure, van dir les autoritats. En realitat, qui vivia en aquesll lloc era Fincher, ignorant del que estava passant.

El 'swatting'

La pràctica coneguda com a 'swatting' consisteix en què els jugadors de videojocs s'animin uns a altres per presentar denúncies policials falses contra els seus rivals online i fer que els agents siguin enviats a les seves cases.

"El 'swatting' no és una broma i no és una manera de resoldre disputes entre jugadors", ha dit el fiscal federal Stephen McAllister. "Una vegada més, animo els jugadors a què vigilin la seva comunitat per assegurar-se que la pràctica del 'swatting' acabi d'una vegada".