Un ancià de 80 anys ha estat condemnat a Sant Sebastià a un any i deu mesos de presó, acusat de maltractar la seva dona des de l'inici del matrimoni, fa 57 anys. Durant aquestes gairebé sis dècades, l'home ha sotmès la seva dona a "violència psicològica i física de manera habitual".

Els fets van començar al cap de pocs mesos de formalitzar el seu matrimoni. L'acusat la tancava al garatge o al traster, la insultava amb qualificatius com "puta" o "pocavergonya", li "recriminava que els fills tinguts durant el matrimoni no eren seus sinó d'un tercer", sempre adoptant una posició de dominació.

L'acusat la va amenaçar de mort amb una destral a la mà i en presència del seu fill

 

Encara que el maltractament era continu, el text esmenta un episodi concret que va tenir lloc el 14 d'agost del 2017 en què l'home "amb ànim d'humiliar-la" va agafar una destral i la va amenaçar de mort. També li clavava puntades de peu, cops de puny, la cridava i maltractava el seu fill.

La Unitat de Valoració Forense Integral ha constatat que la víctima presenta una "afectació psicològica", després de 57 anys traumàtics, mentre que l'acusat pateix una "celopatia" que es manifesta "a través d'idees delirants". El condemnat no podrà apropar-se a la víctima ni comunicar-se amb ella durant sis anys.