Aquest diumenge Angela Dobrowolski, la dona que va intentar matar Josep Maria Mainat, ha comparegut davant del jutge. El magistrat d'instrucció número 32 de Barcelona ha escoltat la versió de Mainat, el famós productor televisiu i excantant de La Trinca, i finalment ha decidit no enviar a presó la dona.

Aquest diumenge la dona de Mainat, que està acusada d'haver intentat assassinar-lo punxant-li insulina mentre dormia, no trepitjarà, de moment, la presó.

El jutge ha acordat mantenir la situació de llibertat amb càrrecs amb obligació de compareixença periòdica davant l'autoritat judicial, imposar un allunyament mínim de 1.000 metres de Josep Maria Mainat i dels dos fills menors d'edat que tenen en comú, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori espanyol. La dona ja entregat el passaport.

El jutge ha escoltat la versió de Mainat

El jutge que porta el cas ha citat aquest diumenge a Mainat i també a Angela. La intenció del magistrat era escoltar la versió del productor televisiu, que era el primer cop que l'explicava al jutge. Ho ha fet acompanyat de la seva advocada, Olga Tubau.

Els fets es remunten a la nit del 22 al 23 de juny, quan Mainat va quedar en coma per culpa, presumptament, de la seva dona. Segons la versió dels Mossos i d'ell mateix, va ser la dona qui el va punxar amb la clara intenció de matar-lo. La parella està en procés de divorci i el mòbil del crim que volia perpetrar Angela és econòmic. A la sortida del jutjat Mainat ha donat explicacions als mitjans de comunicació.

Josep Maria Mainat / EFE

Josep Maria Mainat entrant als jutjats, aquest diumenge al matí / EFE

El jutge també ha citat a Angela Dobrowolski per si  la Fiscalia demanava canviar la situació personal d'ella i sol·licitava enviar-la a presó. Les declaracions s'han acabat al migdia i a primera hora de la tarda el jutge ha fet pública una interlocutòria, que no envia de moment la dona a la presó. En aquest cas, la Fiscalia sí que havia demanat l'ingrés, però el magistrat no ho ha cregut necessari.