Agents de la Policia Nacional han detingut en Paterna (València) un home de 47 anys com a presumpte autor d'un delicte d'estafa en apropiar-se de més de 6.000 euros de la comunitat de veïns quan exercia de president.

Un home estafa milers d'euros als seus veïns

Els fets es remunten al període que va de l'any 2012 al 2018, quan l'ara detingut actuava de president de la comunitat . En aquella època, l'edifici va entrar en un estat d'abandonament notable, a causa que no es duien a terme les reparacions o substitucions necessàries.

Bitllets 500 euros / Pixabay

Un home de 47 anys ha estafat milers d'euros als seus veïns quan exercia de president de la comunitat / Pixabay

De fet, en diverses ocasions van arribar a patir talls del subministrament de llum per impagaments. Quan li preguntaven el perquè dels talls i el deteriorament, l'ara detingut al·legava que no hi havia fons.

Davant d'aquesta situació, els veïns van sospitar que els fons de la comunitat s'estaven gastant indegudament, per la qual cosa van optar per contractar un administrador i canviar la presidència.

El president ha reconegut l'estafa

El detingut va reconèixer que s'havia quedat amb més de 6.000 euros "per circumstàncies personals". A més, va deixar un deute a la comunitat de més de 400 euros per rebuts impagats.

Ara, la policia ha esbrinat el domicili actual del sospitós i, després de localitzar-lo, l'han detingut com a presumpte autor d'un delicte d'estafa.

El detingut, amb antecedents policials, ha estat posat en llibertat, no sense abans ser informat de l'obligació de comparèixer davant de l'autoritat judicial quan sigui requerit.