Un home de 56 anys que ha acabat de complir una condemna de 37 anys per un delicte contra un familiar comès a la província de Cadis, s'ha autolesionat al coll amb una fulla d'afaitar aquest dissabte passat a les portes de la presó de Huelva amb l'objectiu que el tornessin deixar entrar, ja que assegura no tenir on anar.

Té 13.000 euros en el seu compte i se li ha ofert un pis de lloguer

 

 

 

Segons ha indicat una portaveu de l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip) quan va ser posat en llibertat va demanar que no el deixessin sortir, després de marxar en taxi i va tornar una segona vegada demanant que el deixessin reingressar al centre penitenciari. Davant de la negativa dels funcionaris del centre, va optar per autolesionar-se i va ser traslladat a l'Hospital Juan Ramón Jiménez de la capital de Huelva a causa de la gran quantitat de sang que va començar-li a brollar, on continua ingressat.

De la mateixa manera, des d'Acaip han apuntat que l'home posseeix uns 13.000 euros en el seu compte particular i se li va oferir un pis de lloguer i una habitació d'alberg, encara que ho va rebutjar. A més, ha indicat que el mateix dia de l'incident, tenia una cita amb una treballadora social per buscar feina.

Li va ser concedida la llibertat el 2017 i va apunyalar a una persona

 

Així mateix, des de l'organisme sindical han indicat que ja li va ser concedida la llibertat condicional, a causa de malaltia, el 2017 i va ser acollit per una ONG, si bé va tornar a presó, ja que poc després del seu alliberament va trencar el benefici penitenciari en apunyalar una altra persona.

Per tot això, Acaip, que ha lamentat aquests fets, ha assegurat que es tracta d'un cas excepcional i que si bé l'autolesionat no podia comptar amb l'acolliment de la família, "si que s'havia treballat i se li havien donat facilitats per a la seva reinserció".