Els Mossos d'Esquadra han identificat l'autor de la violació a una noia de 17 anys a la zona d'oci del Port Olímpic de Barcelona comesa suposadament el passat 4 de juliol. Segons la policia catalana, l'autor de la violació va ser un pres d'una presó catalana que estava de permís. El presumpte autor d'aquesta nova violació compleix una condemna de 9 anys i mig de presó per una agressió sexual quan era menor.

Segons han informat fonts properes al cas, la presumpta violació de la menor es va produir la matinada del 4 al 5 de juliol passat en una zona d'oci nocturn del Port Olímpic de Barcelona. Va ser la segona violació en menys de 24 hores a Barcelona, a la zona de la Barceloneta.

La víctima va reconèixer el violador en una foto

La víctima va anar a una comissaria dels Mossos d'Esquadra a denunciar aquesta agressió sexual i, mitjançant el reconeixement fotogràfic, va aconseguir identificar el presumpte violador.

Una vegada identificat, els Mossos van comprovar que el sospitós està complint una pena de 9 anys i mig en una presó catalana, per un delicte de violació i dos de temptativa que va cometre el 2012, quan era menor d'edat.

Estava de permís

Segons han informat fonts penitenciàries a Efe, una vegada superada la meitat de la condemna, al pres se li han concedit en l'últim any i mig un total d'onze permisos: tres de dos dies, atorgats pels serveis penitenciaris de la Generalitat i vuit de fins a sis dies, autoritzats pel jutge de vigilància penitenciària.

Quan es va produir la violació, el pres es trobava en l'últim dels vuit permisos de fins a sis dies autoritzats pel jutge de vigilància penitenciària. L'intern va tornar a la presó amb normalitat després de cometre suposadament la violació.

El pres accepta ser al Port Olímpic però no reconeix la violació

Una vegada els Mossos d'Esquadra van notificar aquesta setmana als serveis penitenciaris de la Generalitat que el sospitós de la violació era un pres, els responsables de la presó van demanar explicacions a l'intern, dimecres passat, 24 de juliol, davant del que aquest va reconèixer els professionals del centre que en el moment dels fets es trobava en el Port Olímpic i que va interactuar amb la menor, si bé no va confessar haver estat l'autor de l'agressió sexual.

El pres tenia bona evolució

Segons les fonts dels serveis penitenciaris consultades, el pres havia seguit el programa d'addiccions i de violència sexual a la presó i tenia una bona evolució i suport familiar extern, per la qual cosa des de fa un any i mig se li van començar a atorgar permisos puntuals, en superar la meitat de la seva condemna.

Una vegada els Mossos l'han situat com a sospitós de la violació, els serveis penitenciaris, com és habitual en aquest tipus de situacions, han suspès automàticament totes les sortides programades per a aquest pres i els permisos per sortir de la presó i no preveuen concedir-li el tercer grau.