La Guàrdia Civil a La Rioja ha denunciat un home de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l'Alcanyís (Terol), després de ser sorprès, al municipi de La Rioja de Fuenmayor, quan conduïa sota els efectes de cinc tipus de droga.

L'implicat en aquests fets conduïa un turisme de manera irregular i va ser interceptat en un control establert a l'altura del quilòmetre 419, de la N-232, en el terme municipal de Fuenmayor, on se li va fer la preceptiva prova de drogues, ha explicat aquest dimarts la Guàrdia Civil en una nota.

Positiu a totes les drogues del narcotest

Aquest conductor va donar positiu en els cinc tipus que pot detectar el "narcotest" de la Guàrdia Civil: cocaïna, opiacis, amfetamines, metamfetamines i THC.

Es tracta d'una persona que és multireincident en delictes i infraccions contra la seguretat viària, ja que el mes de juliol passat va estar implicat en un accident de circulació, amb el resultat de danys materials, ocorregut en el quilòmetre 40 de l'A-22 (Osca-Monzon). En el test de detecció de drogues també va donar un resultat positiu en cocaïna i opiacis.

Infracció molt greu

La Guàrdia Civil ha recordat que la Llei de Seguretat Viària contempla la conducció sota els efectes de les drogues com una infracció molt greu, castigada amb una sanció de 1.000 euros i la retirada de sis punts del permís de conduir.

A més de la sanció administrativa, el Codi Penal recull els delictes contra la seguretat viària, que estableix per als qui condueixin un vehicle de motor o ciclomotor sota la influència de drogues tòxiques, estupefaents i substàncies psicotròpiques, penes de presó de tres a sis mesos o una multa de sis a dotze mesos o feines en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies i privació del dret a conduir d'un a quatre anys.