Dos agents de la Policia Local de Benidorm (Alacant) han salvat un bebè de només una setmana de vida que s’estava asfixiant per una obstrucció en les vies respiratòries.

Els fets han passat aquest diumenge, quan la policia ha rebut l’avís passades les 13 hores. La trucada alertava que un bebè nou nat estava patint un episodi d’asfíxia.

Els dos agents de la Policia Local de Benidorm li han practicat la maniobra de Heimlich

Els dos agents que s’han desplaçat a la gasolinera on es va aturar la del bebè li han practicat al moment la maniobra de Heimlich, que consisteix en exercir pressió a la part inferior del diafragma i es fa en casos d’ennuegament. La nena ja havia estat reanimada per la mare, segons ha explicat ella mateixa a ElCaso.cat.

Gràcies a la ràpida actuació dels dos agents, el bebè ha recuperat la normalitat i ha estat traslladat a l’Hospital de la Vila Joiosa, on ha estat atès. El bebè es troba en bon estat i fora de perill.

Fonts de la Conselleria de Seguretat del govern valencià han explicat que el nou nat va patir una obstrucció de les vies respiratòries per acumulació de mucositat i que li haurien pogut provocar la mort per asfíxia.