El vídeo de l'actuació d'un agent de paisà després d'una baralla de carrer ha sembrat la polèmica al Marroc. La matinada de diumenge passat, un policia va matar sense pietat una dona que es trobava indefensa a terra disparant-li a boca de canó en un dels carrers de la ciutat de Casablanca. L'efectiu implicat ha estat detingut en constatar les autoritats que l'home no va utilitzar la seva arma reglamentària contra la víctima en defensa pròpia, ja que les imatges mostren que no existia cap perill que obligués a utilitzar-la.

Una baralla, dos morts

Els fets van tenir lloc diumenge passat a la una de la matinada quan quatre persones en estat d'embriaguesa, una d'elles en possessió d'una arma blanca, es van enfrontar amb el policia, que anava de paisà. Com a conseqüència de la baralla al carrer, dues persones -un home de 40 anys i una dona de 35- van morir per l'impacte dels trets de l'agent. L'endemà, les xarxes socials es van fer ressò d'un vídeo en el qual es pot veure una part de la baralla en la qual es va veure embolicat l'efectiu ara arrestat.

Les imatges mostren com una persona no identificada empeny la dona, que es desestabilitza i acaba caient a l'asfalt. Mentre la víctima està a terra indefensa, el policia li propina diversos cops amb l'arma i seguidament li dispara a boca de canó. "En el cas de la dona morta, queda clar que el policia no va recórrer a la seva arma en defensa pròpia", expliquen fonts properes al cas recollides per Efe, que afegeixen que les investigacions estan en curs per construir l'escenari dels fets.

Encobriment

L'agent es troba sota disposició policial, després que fos detingut en entendre els seus superiors que va utilitzar l'arma reglamentària per disparar i mataramb fredor a la dona sense que intervingués un perill que l'obligués a utilitzar-la.

Els altres civils detinguts pel cas han estat arrestats per presumptament prestar fals testimoni per a exculpar l'agent en afirmar que es va veure obligat a utilitzar la seva arma. Els fets han estat àmpliament recollits per tots els mitjans marroquins, que subratllen el caràcter premeditat de la mort de la dona.