Un agent de la policia local de Cadis ha estat expulsat del cos per haver-se quedat amb més de 8.000 euros de les multes que imposava als ciutadans, la gran majoria dels quals eren estrangers.

El policia ja l’havia condemnat l’Audiència Provincial el desembre de l’any passat a dos anys de presó per malversació de diners públics i per infidelitat en la custòdia de documents, i també el van inhabilitar per a qualsevol feina pública durant sis anys.

Ara, l’ajuntament ha considerat que els fets constitueixen una falta disciplinària molt greu, i ha acabat optant per la mesura més severa que es preveu en aquests casos: l’expulsió del cos. L’agent havia demanat que només se l’apartés durant sis anys, el temps que, igualment, hagués estat inhabilitat.

Una falta disciplinària molt greu

A l’expedient s’ha deixat clar que les accions de l’agent afecten “la imatge i la confiança dels ciutadans en les funcions de la policia local”, i qualifiquen de “molt greu” l’afectació d’aquest afer en la seguretat ciutadana i en els serveis prestats, perquè la xifra de ciutadans afectats superava el centenar.

Enxampat pel recurs d'un ciutadà estranger

A més, al document s’hi menciona la intencionalitat de l’agent, perquè va quedar-se amb els diners dels casos més complicats de detectar i, també, que ho va fer durant prop de tres anys. Per això l’expedient s’ha tancat amb l’expulsió definitiva de l’agent.

Tot plegat es va destapar quan un dels estrangers a qui l’agent havia multat va recórrer la sanció a l’ajuntament, i es va veure com la multa no havia estat tramitada. El modus operandi era senzill: l’agent cobrava en efectiu la sanció al ciutadà, sense que els entregués el rebut, i no ho transmetia a l’ajuntament. Normalment triava ciutadans estrangers perquè era més senzill que la paguessin a l'acte.

Després de ser enxampat, una inspecció va trobar els butlletins de denúncia que havia imposat a la taquilla de l’agent.