Després de la troballa dissabte d'un cap en una caixa a Castro Urdiales (Cantàbria), la Guàrdia Civil investiga si la dona detinguda va fer servir algun mètode per eliminar els teixits del cap per deixar només l'os.

La detinguda no ha volgut declarar davant la Guàrdia Civil

Els investigadors del cas intenten saber com la dona, María del Carmen, va poder matar la seva parella, amb qui convivia des de feia set anys. Es tracta de Jesús María, un banquer jubilat que va desaparèixer l'11 d'abril i a qui es creu que pertany el crani.

Aquest dimarts el jutge d'instrucció va decretar presó comunicada i sense fiança per a la dona, que no ha volgut declarar davant dels agents de la Guàrdia Civil que la van interrogar en dependències policials abans de posar-la a disposició judicial.

Gossos especialitzats han revisat el pis on vivia la parella

Mentrestant la policia manté acordonat el pis del carrer Padre Basabe de Castro Urdiales on vivia la dona amb la seva parella. Aquest habitatge és propietat de l'home, que hi va viure amb la seva primera dona i els seus fills abans de separar-se. Gossos especialitzats en la localització de restes humanes han escorcollat el pis les últimes hores, ja que de moment encara no ha aparegut la resta del cos de la víctima.

L'amiga de la detinguda va haver de ser atesa en un centre sanitari

La dona va ser detinguda el cap de setmana passat a l'edifici Mar Plana del carrer Padre Basabe. Havia lliurat la caixa a la seva veïna. El paquet contenia, segons li va dir, joguines eròtiques que no volia que trobés la Guàrdia Civil si escorcollava la seva casa després de la denúncia de la desaparició de la seva parella. L'amiga de la detinguda va trobar el crani dins de la caixa quan la va obrir, la matinada de divendres a dissabte. Després de la troballa va haver de ser atesa pels serveis sanitaris i traslladada en ambulància al centre de salut Cotolino de Castro Urdiales.