Aquest és el poble on des d'aquest dijous és gratis morir, ja que l'ajuntament es fa càrrec d'absolutament totes les despeses de l'enterrament.

El poble de Sevilla on és gratis morir

Fuentes de Andalucía, un petit poble de Sevilla, s'ha convertit en el primer municipi d'Espanya on és gratis morir, ja que l'ajuntament ha construït un tanatori públic per tal que tothom pugui acomiadar els seus éssers estimats sense cap mena de despesa.

Fuentes de Andalucía / Google Maps

Fuentes de Andalucía és un poble on és gratis morir, ja que l'ajuntament es fa càrrec de les despeses del tanatori / Google Maps

Normalment, les despeses derivades de la mort d'una persona solen costar uns 7.000 euros i hi ha moltes persones que no poden pagar una quantitat tan elevada. Per aquest mateix motiu, aquest poble de Sevilla ha decidit construir un tanatori públic.

Tanatori públic a Fuentes de Andalucía

Només hi ha dos requisits per poder fer l'enterrament de manera gratuïta: estar empadronat al poble i haver-hi viscut, com a mínim, cinc anys; segons informa El Español.

"Pensem que acomiadar-nos dels nostres éssers estimats és un dret públic i social", informa Francisco Martínez, l'alcalde del municipi.

Martínez també explica que no ha estat feina fàcil dur a terme aquest projecte, ja que administrativament ha estat complicat, però que està molt orgullós d'haver-ho aconseguit.

"Hi ha grans ciutats com ara Barcelona o Madrid que ho han intentat, però nosaltres hem estat els primers en tot el país en posar-ho en marxa", diu Martínez.​