Prepareu els paraigües! Un canvi de temps portarà pluges a tot Catalunya. En general, no seran gaire intenses però les immediates hores es presenten passats per aigua a tot el país.

No farà gaire fred i, per tant, la cota de neu serà força alta: en general, només nevarà per damunt dels 2.000 o 2.200 metres tot i que a la Val d'Aran ho pot fer a partir dels 1.600 metres. Vent fort, sobretot a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre.

Pluges generals a Catalunya

La inestabilitat serà més acusada a mesura que passin les hores. Per tant, acabarem el dimarts amb aigua a tot Catalunya. Tot i el canvi de temps, la tarda es presenta relativament suau amb temperatures d'entre 17 i 20ºC a la majoria de comarques.

Dimecres amb estones de sol

Aquest dimecres, continuarà la inestabilitat però, a diferència d'avui, només se centrarà a les comarques de Lleida i Tarragona. En canvi, pràcticament no plourà a les comarques de Barcelona i Girona on tindrem bones estones de sol. Al Pirineu, la cota de neu rondarà els 1.800 metres a la Val d'Aran, nord del Pallars i de l'Alta Ribagorça, i els 2.200 al Pirineu oriental on gairebé no nevarà.

Temporal Gloria Barceloneta archivo / EFE

Catalunya patirà un duríssim temporal marítim / EFE

Poc fred!

No farà gaire fred ni de nit ni de dia. Aquest dimecres ens despertarem amb 7ºC a Lleida, 10ºC a Girona, 13ºC a Tarragona i 14ºC a la ciutat de Barcelona. Al migdia, els termòmetres marcaran 16ºC a Lleida i a Girona i no passarem dels 18ºC a Tarragona i dels 20ºC a Barcelona. Per tant, tot i que l'ambient serà relativament fresquet sobretot durant el dia, les temperatures no seran gaire baixes i, de fet, tindrem matinades molt suaus per l'època de l'any.

Alerta per temporal marítim

Aquest dimecres, la tramuntana continuarà bufant amb força a la Costa Brava. Al matí, mestral fort al sud del país on, ràpidament, el vent girarà a llevant. Tindrem un temporal marítim molt dur a tota la costa catalana.

Aiguats al País Valencià amb 200 l/m2

A diferència de Catalunya on les pluges seran entre dèbils i moderades, al País Valencià, Múrcia, Andalusia i, en general, a tota la meitat sud d'Espanya, s'esperen autèntiques trombes d'aigua. De fet, entre dimecres i dijous hi podrien caure més de 200 l/m2 provocant inundacions a moltes zones.

Temporal / ACN

Els aiguats poden provocar inundacions al País Valencià, Múrcia i Andalusia on podrien caure més de 200 l/m2 entre dimecres i dijous / ACN

Dijous i divendres

A Catalunya, en general, no plourà ni dijous ni divendres excepte a les comarques de Tarragona on continuarà el temps inestable amb pluges intermitents. Seran més fortes i continuades al Montsià i al Baix Ebre. En canvi, dijous i divendres, no plourà ni a Lleida, ni a Barcelona, ni a Girona on tindrem el cel mig ennuvolat però amb bones estones de sol. Les temperatures es mantindran molt suaus per l'època de l'any.

Dissabte, important canvi de temps

Entre divendres al vespre i sobretot de cara al proper dissabte, 7 de novembre, les pluges seran generals i més fortes a tot Catalunya. Així doncs, la primera meitat del cap de setmana, es presenta molt inestable i els paraigües seran imprescindibles a tot arreu. Només nevarà als cims del Pirineu perquè les temperatures continuaran sent molt suaus.

Diumenge

Diumenge, en canvi, farà sol a tot Catalunya amb temperatures primaverals. Al vespre, augmentaran els núvols a les comarques de Lleida i Tarragona però sense majors complicacions.

Setas / Alexandra Margalef

La temporada de bolets s'allargarà gràcies a les pluges i a les altes temperatures que tindrem durant bona part del mes de novembre / Alexandra Margalef

Bones notícies per als boletaires

La previsió del temps a llarg termini anuncia temperatures molt altes per l'època de l'any, com a mínim fins el 20 de novembre. Això, juntament amb les pluges que remullaran els boscos tant aquest dimarts com sobretot el proper dissabte, garanteix un mes de novembre excel·lent per trobar bolets a tot el país.