Un gran operatiu policial ha permès desmantellar un grup de narcotraficants que exportava marihuana a França de sis plantacions en pisos de la província de Girona. Els nou detinguts cultivaven la droga en habitatges particulars que tapiaven per evitar que es percebés l'olor característica i utilitzaven un equip de música per ocultar el soroll dels aparells de ventilació. Els agents han intervingut un total de set quilos de marihuana, mil plantes de cànnabis sativa i més de vint quilos de cabdells.

Lille

La investigació es va dur a terme en tres punts de forma simultània arran de l'intercanvi d'informació amb la policia judicial de la ciutat francesa de Lille. L'informe remès per les autoritats del país gal feia referència a un grup de narcotraficants que cultivaven marihuana a la zona de Girona per després comercialitzar-la en territori francès. Una de les primeres plantacions localitzades va ser la del municipi de Roses. Els agents van trobar en el registre d'un habitatge 2,7 quilos de cabdells de marihuana i es van comissar 85.600 euros en metàl·lic, set telèfons mòbils i un vehicle. Durant l'operació, un dels tres detinguts va intentar desfer-se d'un revòlver del calibre 357 carregat.

Marihuana revolver Policia Nacional

Olor i moviment

Les indagacions policials van permetre ubicar quatre de les plantacions de l'organització criminal a Maçanet de la Selva. Els efectius desplegats per realitzar tasques d'observació van poder constatar que als voltants dels pisos hi havia un constant moviment de persones i que les finestres tapiades no aconseguien retenir la característica olor de la droga. A l'entrada als domicilis, es van comissar un total de set quilos de marihuana, 1.000 plantes i 6.200 euros en efectiu. L'operatiu va permetre detenir cinc persones i va posar a la policia francesa sota la pista d'un altre membre del grup criminal que transportava 40 quilos de marihuana a l'interior del seu vehicle camí del país gal, que també va acabar arrestat.

Soroll camuflat

L'últim dels registres va tenir lloc a la urbanització Platja Brava de Tossa de Mar. Els agents van trobar allà una plantació que es proveïa de l'energia elèctrica que punxava de la presa general de la comunitat i que va generar una pèrdua de 6.500 euros per a la companyia distribuïdora. Les finestres havien estat tapiades per evitar que es percebessin sorolls i olors des de l'exterior i, a l'interior, els narcotraficants mantenien en constant funcionament un equip de música per ocultar el soroll produït pels aparells. El cultiu es trobava al garatge i a dues habitacions de la casa, que estaven perfectament previstes per a la producció de la droga.

Marihuana Girona Policia Nacional

A l'entrada dels agents es van aprehendre gairebé vint quilos de cabdells de marihuana i 2.200 euros en efectiu i es va detenir el responsable de la plantació. A l'arrestat se li van intervenir tres telèfons mòbils, un vehicle tot terreny, una motocicleta, dos ordinadors portàtils, dues tauletes, material de fotografia i vídeo.

Els nou detinguts, a qui se'ls imputen delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent.