Males notícies per aquest estiu: els escarabats ens envairan perquè s'han fet resistents als insecticides. Així ho assegura un estudi d'investigadors de la Universitat de Purdue, als Estats Units, que recull la reviste Nature.

En concret, l'escarabat que s'ha fet resistent a molts insecticides domèstics és el conegut com a ros o alemany, blattella germanica, del que solem tenir autèntiques plagues durant els mesos d'estiu. Per tant, tot i tenir a punt els insecticides domèstics de tota la vida, en molts casos no aconseguirem matar els escarabats.

Els científics han posat insecticida en tres colònies d'escarabats alemanys diferents, a Indiana i Illinois, durant sis mesos. Un cop passat aquest període de temps, van comprovar que sobreviuen a l'àcid bòric, al tiometoxam i a l'abamectina.

Com els podem plantar cara?

I com els podem plantar cara? Els experts recomanen parar trampes, netejar més a fons per evitar que quedin restes de menjar i, si es pot, aspirar les cries. També s'aconsella tapar els petits forats o escletxes que tinguem a les parets ja que és on fan els nius.

Els agrada molt menjar patates i el pa

Fan la vida impossible als propietaris de bars, restaurants i hotels

Els exemplars d'escarabat ros o alemany, blattella germanica, medeixen entre 1,3 i 1,6 centímetres i solen viure en pisos i cases. De mitjana viuen cent dies. Se solen alimentar de restes d'aliments i els agraden, sobretot, les patates, el pa, la farina i tots els aliments rics en fècula. És molt habitual trobar-los al calaix del pa. És el tipus d'escarabat que més maldecaps provoca als propietaris de bars, restaurants i hotels.