Els Mossos segueixen buscant els responsables del tiroteig d'aquest dijous a la nit a Figueres (Alt Empordà) i que va deixar tres ferits. La policia ha muntat un dispositiu en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i la policia espanyola per intentar trobar entre quatre i cinc persones que van fugir amb un cotxe blanc de la marca Renault, després d'haver-ne abandonat un altre en el polígon industrial de Vilatenim. 

Els homes van armats amb armes llargues, segons ha transcendit de la investigació del tiroteig d’aquest dijous al vespre. Els vehicles que han fet servir per escapar tenen matrícula francesa i la policia creu que els ocupants del vehicle també són de nacionalitat francesa i d’origen magrebí.

Tres persones ferides

Els fets han passat aquest dijous a la nit al carrer Vilallonga de Figueres, just al costat del pas a nivell per on passen els trens que arriben a la capital de l'Alt Empordà.

Després de disparar diversos trets amb armes llargues, els sospitosos han fugit en direcció a Roses amb el primer dels cotxes que després han abandonat. Tots dos vehicles tenen plaques franceses i han escapat per l'AP-7.

Enfrontament entre bandes per tràfic de drogues

El tiroteig va tenir lloc cap a dos quarts de deu de la nit a l'avinguda Vilallonga de Figueres. Segons van descriure alguns testimonis, els sospitosos van obrir foc contra les víctimes i almenys un dels atacants anava armat amb una arma llarga.

El grup d'entre quatre i cinc atacants va marxar en un cotxe fins al polígon de Vilatenim. Allà, van abandonar el vehicle BMW i van fugir en direcció a Roses amb un Renault Clio.

Com a resultat del tiroteig, tres persones van resultar ferides; tots de nacionalitat espanyola. Tots ells van arribar a l'hospital de Figueres. A dos els van derivar al Trueta de Girona en estat greu. Segons fonts hospitalàries, a tots dos els hagut d'intervenir quirúrgicament i estan en estat menys greu i estables. El tercer ferit, que va ser atès al mateix hospital de Figueres, ja ha rebut l'alta.

Els pistolers, encara en llibertat

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per detenir els autors del tiroteig. Ahir a la nit van muntar un dispositiu de carreteres per localitzar-los, que es manté aquest divendres al matí.

Un dels punts de control és la frontera on han alertat la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per evitar que els atacants puguin fugir a França. Tot i això, fonts policials no descarten a ElCaso.cat que els autors del tiroteig ja hagin pogut travessar la frontera per la Jonquera abans de posar en alerta a les forces policials espanyoles.

Guerra oberta pel control de la droga a la frontera

La principal hipòtesi amb la que treballen els investigadors és que es tracti d'una revenja pel control del tràfic de drogues. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha condemnat els fets i ha subratllat que tot l'Alt Empordà necessita més recursos humans i materials per frenar la delinqüència transfronterera. 

"Com a primera ciutat gran després de la frontera, tenim una casuística especial que patim, una situació que s'ha d'afrontar com a comarca", ha afirmat.