Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns a Barcelona un home de 29 anys de nacionalitat maliana després de trobar-li una arma curta municionada, és a dir, amb munició a la pistola, segons ha pogut saber ElCaso.cat. S'ha pogut intervenir l'arma i imputar a l'home un delicte de tinença il·lícita d'armes. Ara la policia investigarà si la pistola que portava l'home es pot relacionar amb algun fet delictiu.

Davant de l'escola dels seus fills

Segons ha pogut saber aquest mitjà, l'home va ser identificat i escorcollat a l'exterior de l'Escola Sant Francesc Xavier, al Poble-sec, i durant l'escorcoll agents de la Brigada Mòbil (Brimo) li van trobar l'arma.

L'home que duia l'arma era el pare de tres nens d'aquesta escola i s'hi va acostar, armat, per intentar aturar el desemparament dels seus fills per part de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya.

Tercer cop que s'intentava retirar els nens

Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts de la DGAIA, davant els indicadors "greus i urgents" ―situacions d'abandonament, maltractament o violència― que presentaven els infants, aquest departament de la Generalitat va iniciar els protocols per fer efectiu el desemparament, el nom que rep, tècnicament, la retirada dels infants per passar a ser tutelats per la Generalitat.

Ho van intentar sense reforç policial i a casa dels pares en dues ocasions, però els pares s'hi van negar i no van entregar els nens. Finalment, la DGAIA va demanar col·laboració dels Mossos d'Esquadra per fer la retirada dels joves a l'escola, però els pares es van assabentar de les intencions i es van presentar a les portes del centre educatiu.

La policia va identificar els pares i en l'escorcoll va trobar l'arma a l'home. Segons fonts policials, es tracta d'una arma curta municionada. Segons també han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra, l'home no va arribar a mostrar l'arma ni va causar incidents. Per la seva banda, la DGAIA ha confirmat que els tres infants estan en un centre de protecció de la Generalitat, tal com marca el protocol, i en bon estat de salut.

Col·laboració amb unitats d'ordre públic

Tot i que no és habitual que la policia col·labori amb la DGAIA en aquests processos, quan es tenen indicadors que els pares es poden mostrar contraris al desemparament o poden respondre amb violència, s'activen unitats dels Mossos d'Esquadra.

En el cas d'aquest dilluns es va decidir desplegar agents de la Brigada Mòbil dels Mossos, la unitat d'ordre públic, per la perillositat del pare.