La Guàrdia Urbana de Tarragona va fer una troballa sorprenent durant una inspecció en un domicili del barri de Torreforta (Tarragona). El propietari d'un restaurant japonès havia instal·lat a la terrassa del seu pis una piscina en la qual criava els peixos que després servia als seus comensals. La Unitat de Medi Ambient del cos policial va instar l'amo a desmuntar la instal·lació davant del risc que podia suposar el pes dels gairebé 3.400 litres d'aigua en l'estructura de l'edifici.

La piscifactoria casolana va ser descoberta dimarts de la setmana passada durant la inspecció en un dels blocs de pisos del carrer Gaià del barri de Torreforta. Segons informa el Diari de Tarragona, les queixes veïnals pel soroll d'unes obres van ser el motiu que va portar als agents fins a la terrassa en la qual un dels inquilins- d'origen xinès- criava peixos en una piscina improvisada per després servir-los als clients del restaurant de menjar japonès que regenta.

Es va instar l'amo a desmuntar la instal·lació davant del risc que podia suposar el pes dels gairebé 3.400 litres d'aigua

 

La instal·lació tenia aproximadament dos metres i mig d'ample i la Guàrdia Urbana de Tarragona va calcular que hi havia d'haver uns 3.400 litres d'aigua al seu interior. Després d'informar a la inspectora municipal de Salut Pública, la policia va tornar a presentar-se al domicili al cap de tres dies i va comprovar que els peixos ja no estaven a la piscina, però que el recipient continuava ple d'aigua, informa el mateix mitjà.

Davant del risc que podia suposar el pes dels milers de litres d'aigua en l'estructura de l'edifici -que no està preparat per suportar tals quantitats i podria esfondrar-se- tant la policia com la inspectora van instar l'amo a desmuntar la instal·lació i el departament de Disciplina Urbanística va decidir obrir un expedient.