L'estat d'alarma per frenar el coronavirus ha buidat els carrers de Barcelona. El decret que obliga als ciutadans a no sortir de casa si no és per necessitat ha fet baixar la presència de gent als carrers de la capital de Catalunya.

Això, però, ho aprofiten els lladres per buidar botigues. En menys de 24 hores s'han denunciat dos robatoris amb pillatge al centre de Barcelona amb mètodes semblants i sembla que no seran els darrers.

La zona més afectada és la zona turística, sense persones de fora i amb els hotels i hostals buits, els carrers del centre històric de la ciutat, acostumats a un bullici de gent de tots els racons del món, ara semblen cementiris.

Robatoris a menys de 30 metres de distància

Els dos robatoris s'ha produït a molt pocs metres. Un a la botiga Kabuki, del carrer de Flassaders, al Gòtic, i un altre, a la botiga Momu, del carrer del Triangle, a menys de 30 metres de distància. Les imatges dels aparadors trencats recorden les tristes imatges del pillatge d'altres èpoques.

KABUKI Pillatge

L'aparador d'una de les botigues assaltades, al carrer del Triangle. / Helpers BCN

Les dues botigues han presentat denúncies als Mossos d'Esquadra i alguns testimonis asseguren que els robatoris es van cometre la nit de dissabte a diumenge i que les persones que van entrar a la botiga es van endur molt material amb bosses i caixes.

Més casos a Barcelona

La policia catalana ha confirmat que està investigant els fets. Fonts no oficials dels Mossos d'Esquadra han assegurat a aquest mitjà que aquests dos casos no són els únics que s'han reportat a la capital de Catalunya de robatoris amb força a l'estil pillatge els darrers dies de confinament forçat. Tot i això, a finals de la setmana passada els Mossos van assegurar que els furts i delictes registrats a Catalunya des que el govern va demanar el confinament havien caigut dràsticament i es situen molt per sota de la mitjana habitual.

La policia catalana ha assegurat que el nombre de detencions fetes també cau en picat. De fet, asseguren que el dilluns 16 es van produir un 50% menys de detencions en comparació amb el primer dia de març i es va passar de les 146 detencions del dia 1 a 59 aquell dilluns. Pel que fa a robatoris violents també s'ha aconseguit reduir la xifra i a Barcelona ciutat s'han comptabilitzat només 7 fets en un dia, quan la mitjana és de 50 al dia.