Set persones han estat atacades per exemplars de caravel·la portuguesa en una platja de Benidorm (Alacant). Totes set han patit picades lleus però cinc han hagut de ser traslladades per precaució a l'hospital de Villajoyosa. Així ho ha explicat la regidora de Platges de Benidorm, Mónica Gómez, que també ha anunciat l'activació durant unes hores del protocol per caravel·la portuguesa en tres platges just després de detectar dos exemplars a la zona que ja han estat retirats pels serveis de salvament.

S'ha prohibit el bany fins que han retirat les caravel·les portugueses

Durant una hora s'ha prohibit el bany a les platges de Llevant i Ponent, i durant dues hores aproximadament a la de Mal Pas. Ara, però, ja s'ha tornat a la normalitat després de confirmar que no hi havia cap més caravel·la portuguesa, segons els equips de salvament. Amb tot, com a mesura de precaució, a les tres platges hi oneja la bandera groga i la de meduses, segons un comunicat de l'Ajuntament.

Aquest estiu arrenca amb totes les alarmes activades perquè ja han estat moltes les persones que han patit picades de caravel·la portuguesa, més verinosa que les meduses.

Aquesta mateixa setmana, una noia de 22 anys, també va patir una picada de caravel·la portuguesa en una cala de la Punta de Calnegre, a Múrcia. La jove va ser atacada mentre bussejava i va ser ingressada a l'Hospital Universitari Virgen de la Arrixaca de Múrcia, sedada amb morfina pel gran dolor.

noia picada caravela portuguesa facebook

Així va quedar la jove atacada per una caravel·la portuguesa a Múrcia

La picada la deixarà marcada de per vida amb la forma dels tentacles al coll, l'espatlla, els braços i el pit.

A principis de juny, una dona també va ser ingressada a Alacant per una picada de caravel·la portuguesa.

Consells

Les caravel·les portugueses provoquen unes picades molt més fortes que les meduses i poden tenir greus conseqüències en les persones més sensibles, com nens petits, gent gran i persones al·lèrgiques. Si us piquen, apliqueu-vos aigua salada i aneu a un centre sanitari.