Un bebè de dos mesos i mig supera el coronavirus després de 70 dies a la UCI. Els sanitaris l'acomiaden amb aplaudiments en un emotiu moment gravat en vídeo.

Un bebè supera el coronavirus

Petru va néixer a l'Hospital Vithas 9 d'Octubre de València i només 9 dies després va haver de ser ingressat a la UCI per Covid-19. 

El nadó va néixer en perfectes condicions, però quan es va traslladar a casa amb la seva mare, el seu germà era portador de la malaltia de forma asimptomàtica. El nadó es va contagiar i va començar a empitjorar el seu estat.

Els seus pares, Cristina i José, el van portar a les urgències pediàtriques de Vithas València 9 d'Octubre i l'equip mèdic va decidir traslladar-lo a l'UCI pediàtrica on van confirmar que havia contret el coronavirus, segons informa l'hospital en un comunicat.

Hospital Valencia / Google Maps

El bebè va contraure el coronavirus nou dies després de néixer en perfectes condicions / Google Maps

Petru va començar presentant problemes respiratoris i, posteriorment, dificultat en l'alimentació. La seva recuperació ha estat lenta fins a la seva total millora. Durant els primers dies d'ingrés a l'hospital, els seus pares només el podien veure per videotrucada.

Dos mesos de vida i 70 dies a la UCI

Segons el centre, la situació viscuda ha estat "angoixant" fins que el nadó per fi va donar negatiu i els seus pares van poder estar al seu costat.

Els sanitaris han viscut un moment "molt emotiu" amb l'alta hospitalària del bebè, que ara té 79 dies de vida, dels quals 70 els va passar a la UCI. De moment, es troba "completament recuperat" i ha sortit de l'hospital adormit i sa.

En rebre l'alta, els treballadors han acomiadat Petru i la seva mare entre aplaudiments i missatges d'ànim i emoció. Tot va quedar gravat en aquest emotiu vídeo.

La mare, entre llàgrimes, ha donat les "gràcies de tot cor" i ha assegurat "haver-se sentit molt recolzada en tot moment per tot el personal" i ha destacat que "mai, ni ella ni la seva família, oblidaran la solidaritat i les mostres d'afecte demostrat per tot el centre hospitalari".