Uns pescadors han capturat un tauró a la costa de Segur de Calafell (Baix Penedès), un tauró gairebé extingit al mar Mediterrani. Els pescadors expliquen que van recollir la xarxa i es van trobar amb aquest exemplar que asseguren que ja el van capturar mort. El marraix era una femella que rondava la zona de les boies, a 300 metres de la costa.

No s'ho esperaven

La sorpresa ha estat majúscula ja que arran de la crisi del coronavirus s'han vist altres exemplars de tauró però no un marraix. El descens de la pesca i l'aigua més neta han afavorit que aquests peixos s'apropin. El marraix és similar al tauró blanc i les seves principals amenaces són l'explotació i la poca capacitat reproductiva.

La UE ha lluitat per preservar aquest tauró

Des de l'any 2011, es venen prenent mesures per salvar aquesta espècie. Malgrat tirar la tovallola al Mediterrani, encara queden alguns exemplars a la zona de l'Oceà Atlàntic. Es coneix amb el nom científic de Lamna nasus i tal com marca la Unió Europea està totalment prohibida la seva pesca.

La seva naturalesa migratòria també exigeix polítiques d'àmbit internacional per fomentar-ne la recuperació. Antigament era un tauró molt valorat per la seva carn i aletes. És un dels taurons més grans i de sang calenta que es coneixen.